Jump to content

High temperatures on Gigabyte Aorus 1080ti waterforce


Recommended Posts

 

Salut băieți! Am o problema cu o placa video Gigabyte Aorus GeForce GTX 1080ti waterforce, se încălzește prea mult și prea repede(cred). Ajunge destul de brusc la temperaturi de 90 grade Celsius în jocuri, menționez ca jocurile rulează pe un monitor LG, în rezoluție 2160x1080p (2K). Problema este că la aceste temperaturi (sau poate din cauza cooler-ului) jocul începe să se aibe lag. Sincer sa fiu nu aș fi sesizat problema, însă la temperaturi atât de mari cooler-ul plăcii pur și simplu scoate un zgomot foarte puternic, cooler-ul, ajungând și la 3000 RPM. Am citit pe anumite forumuri că temperaturile GPU-ului meu sunt relativ normale, totuși răcirea pe apa mă gândesc că ar trebui să ai e un efect mai mare asupra plăcii plus că până acum nu am mai pățit asta. Țin sa menționez că am aceasta placă video de aproximativ 1 an și jumătate și ca nu i-am schimbat vreodată pasta termoconductoare și nici nu prea am curățat-o de praf.

Alte specificați ale Pc-ului:
Intel I7 8700k 6 nuclee
Placa de baza-1Gigabyte Aorus z370 gaming 7
RAM-Corsair Venegance 32GB(2x16)
SSD-SanDisk 1TB 2,5 SATA III
Sursă-Sirtec High Power Direct 12 Bronze II 750W
Cooler procesor-Corsair Hydro H80i V2
Carcasă-Full Tower Corsair 780T
Link to post
Share on other sites

Salut.

Poate ar cam fi cazul sa faci o curatenie generala in PC, inclusiv sa te asiguri ca radiatorul si pompa de apa isi mai fac treaba cum ar trebui. Asigura-te ca ventilatoarele de racire nu sunt "sugrumate", vreo restrictie de air flow pe undeva. Mie imi pare ca nu prea mai circula lichidul prin radiator, ori pierzi presiune pe undeva, ori poate unul din furtunuri ar fi indoit prea tare etc.

Sa stii ca depinde si de ce anume joci, versiunea de DirectX in care jocul a fost codat. Daca e DX9 sau 10 nu ar trebui 1080TI sa sara de 55-60 grade. DX11,12 cer ceva mai multe resurse grafice si ar fi normal sa mai ajunga placa peste 80 de grade (dar nu brusc).

                                                                                         🎮      :filme:

                                                                            ps3addict.jpg

Link to post
Share on other sites

Salut. Mi-a spus mulți ca este o problema ceva mai mare care se rezolva la service. Ca e o problema cu pompa care nu pompează și ar trebui sa schimb CLC-ul. Însă la placa aceasta CLC-ul este foarte diferit și nu se găsește pe piața, decât la garanție.

https://www.gigabyte.com/ro/Graphics-Card/GV-N108TAORUSX-W-11GD-rev-10-11#kf

Faza e ca nu știu dacă mai am garanția asa ca am luat în calcul sa schimb AIO watercooling-ul cu un NZXT G12 și un alt Cooler. Faza e ca nu știu dacă am nevoie de acel G12 pentru ca placa mea video este deja conceputa cu watercooling, deci cred ca as putea sa înlocuiesc cooler-ul pur și simplu (poți sa dai un ochi peste câteva imagini pe google cu placa, sa înțelegi mai bine) 

Edited by ODY
Link to post
Share on other sites

Pe parte de water cooling nu prea ma pricep, sincer. Dar se gasesc doar radioatoare de cumparat? Ma gandesc ca sunt universale...? Nu stiu :))

                                                                                         🎮      :filme:

                                                                            ps3addict.jpg

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.