Jump to content

Recommended Posts

Posted

Tocmai am procurat un Flash USB 2.0 de 16 GB, si m-am confruntat cu o problema, asa ca m-am gandit sa impartasesc rezolvarea cu voi.

Despre ce este vorba, pai nu cine stie ce, bag USB-ul in calculator, si vroiam sa iau o imagine a unui joc ce avea 6 GB pe USB, formatez USB-ul in singurul format disponibil FAT32 (la click dreapta pe el -> Format).

Dupa ce am terminat formatarea dau copy la imagine, apoi paste pe USB, Eroare :O (imi spunea ca nu am suficient spatiu pe USB, cu toate ca acesta era gol, si avea o capacitate totala de 16 GB).

Caut repede o rezolvare pe google, gasesc pe un site strain ceva asemanator, si citesc acolo, o explicatie a unui membru cum ca: "exista niste USB-uri care sunt facute sa pacaleasca calculatorul, si sa arate ca, capacitatea este de 16 GB si ele defapt sa aibe doar 1 GB, sau mai putin), ma apuca nervii, zic ia uite ma... ma pregateam sa ma duc la magazin cu el inapoi.

Totusi imi vine o idee, sa verific inainte, bag fisiere treptat, de pana in 4 GB, deoarece mai mult nu ma lasa... si ajung la 14.8 GB ocupati... zic, ceva nu e in regula, am 14 GB ocupati si nu pot copia o imagine de 6... ?

Stiam ca FAT32, are o limitare de transfer a datelor, dar numai stiam exact despre cat este vorba... Ma mai documentez putin si ce aflu ? FAT32 are limitare de transfer 4GB, zic off, asta e...

Ce mi-a ramas de facut? Sa formatez Flash USB-ul din FAT32 in NTFS.

Cum este posibil ? In felul urmator:

Start -> Control Panel -> System -> Hardware -> Device Manager-> Disk drives -> USB Device -> Properties -> Policies -> bifati Optimize for performance (ca sa se activeze formatarea in NTFS) -> click pe OK

Inchideti ferestrele ramase, dupa care formatati stick-ul in mod obisnuit din My Computer (Click dreapta pe removable disk -> Format -> si o sa vedeti FAT32 si NTFS, alegeti NTFS).

Si uite asa, dupa o aventura ca sa ii zic asa, am rezolvat problema, care defapt nu e cine stie ce, numai ca mi-a dat ceva batai de cap, si sigur se va mai lovi cineva de ea.

Succes :pct2:

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Am patit si eu ceva asemanator,doar ca pe propria partitie de pe HDD,nu puteam nici cum sa copiez un joc mai mare de 4 GB,cautand pe net am gasit imediat rezolvare :D

Intr-un sistem rudimentar ca inchizita, tratam fara respect politia !

• 2 years later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.