Jump to content

Recommended Posts

Posted

salutare . As vrea si eu sa imi cumpar un aparat foto digital dar nu prea sunt hotarata ce model..daca aveti unele recomandari va rog sa mi le spuneti .

P.S daca se poate pretul pana in 800 de RON :D

Ca romanu' nu-i nici unu,unde-s multi, putea fi unul.

4397.jpg

Posted

pai nu am neaparat niste criterii . Am cautat si pe internet , am gasit o gramada de modele dar cum nu prea ma pricep in domeniu vroiam sa imi dati cateva recomadari si voi ... care cred ca va pricepeti cat de cat :)

Pot sa zic ca vreau un aparat mediu ... nu cu exagerat de multi mega pixeli , dar nici cu prea putini :)) .. undeva intre 5 si 9

Cam asta este "pretentia " generala . Astept parerile voastre . Ms anticipat

Ca romanu' nu-i nici unu,unde-s multi, putea fi unul.

4397.jpg

  • 2 years later...
Posted

si eu sunt curios gaby ! cum poate un utilizator dei nternet sa catalogheze o camera foto pe care sa sio aleaga si de ce nu sa si o cumpere indiferent de pret ,te rog posteaza sa ne dam si noi seama sa nu ne lasam inselati eventual in magazim sau pe strada !

Posted

In momentul in care va decideti sa cumparati o camera foto, consider ca este important sa tineti cont de:

  • Numarul de megapixeli. Gandirea: cu cat mai multi, cu atat mai bine, se dovedeste a fi gresita in acest caz, faptul ca aveti multi megapixeli, poate afecta negativ calitatea imaginii (in principal la fotografiile facute in interior unde viteza ISO e mai marita). - In ziua de azi nu prea mai conteaza cati megapixeli are o camera foto compacta, in conditiile in care aproape toate au in jur de 10, oferind o rezolutie mai mult decat suficienta pentru a tipari poze in format A3.
  • Mult mai importanta decat megapixelii este dimensiunea senzorului (nu are legatura cu MP). E recomandat ca dimensiunea acestuia sa fie de 1/1.7", si nu de 1/2.5". Aceasta descriere nu o vei gasi scrisa pe aparat, ci doar in datele tehnice.
  • Zoom-ul. In primul rind, ignorati zoom-ul digital. Acesta ajuta doar la focalizare, eventual la incadrare, daca nu obisnuiti sa post-procesati imaginile. Ce e important e zoom-ul optic. 3x, 4x, 10x, 26x reprezinta factorul de multiplicare de la distanta focala de baza. Nu toate aparatele au aceeasi distanta focala minima. De exemplu, 3x pe un aparat poate fi diferit de 3x la un alt aparat. Ce trebuie sa stiti este ca, in general, cu cit factorul de multiplicare este mai mare, cu atat exista riscul sa scada calitatea imaginii.
  • Viteza mare ISO la aparatele compacte nu este foarte relevanta. ISO 1600, de exemplu, este nefolosibil la marea majoritate a lor din cauza zgomotului de imagine foarte mare. Deci viteza ISO maxima nu este un criteriu de separare intre doua modele.
  • Stabilizatorul de imagine. Atentie! Exista doua tipuri de stabilizare de imagine: optica si digitala. Cea pe care trebuie sa o cautati este cea optica. Si ea la randul ei se imparte in doua tipuri: stabilizare in obiectiv sau in senzor. In cazul celei digitale totul se realizeaza software. Fie prin cresterea ISO, fie prin procesarea imaginii, scazandu-i finetea detaliilor.
  • Mediul de stocare: orientati-va spre camere care folosesc carduri SD (Secure Digital). Acest tip de carduri este cel mai raspandit si ofera capacitati de stocare mari la preturi foarte bune. Din pacate camerele foto Sony, desi foarte performante, folosesc un format proprietar de stocare, Memory Stick. Cardurile Memory Stick sunt mai scumpe decat SD-urile si se gasesc mai greu.
  • Dimensiunea ecranului: un aspect foarte important. Deoarece majoritatea camerelor compacte nu au un vizor optic de calitate, fotografiile si operatiunile anterioare fotografierii se realizeaza prin intermediul ecranului LCD din spatele aparatului. Astfel, un ecran de dimensiuni cat mai mari si mai luminos este de preferat pentru a fi siguri ca ceea ce vedeti pe ecran este si ceea ce va iesi in poza finala.
  • Functia de filmare: este prezenza la toate aparatele foto compacte, insa nu ar trebui sa aveti cine stie ce asteptari. De obicei filmarea se face utilizând algoritmul Motion JPEG la o rezoluţie VGA (640×480), in regula pentru filmari ocazionale, dar fara a se apropia de calitatea unui camcoder. Asa ca nu ar trebui sa fie un criteriu in alegerea camerei dumneavoastra.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.