Jump to content

Planeta Jupiter A Fost Lovita De Un Obiect De Mari Dimensiuni, A Anuntat Nasa

Recommended Posts

Posted

Polul sudic al planetei Jupiter a fost lovit de un obiect, cel mai probabil o cometa sau un asteroid, iar locul impactului are, potrivit Reuters, dimensiunea Pamantului. Dupa ce a fost anuntata de un astronom amator din Australia ca, in atmosfera planetei, si-a facut aparitia o "urma intunecata", NASA a reusit sa capteze imagini ale evenimetului, folosindu-se de un telescop aflat in Hawaii. In mod interesant, imaginile realizate luni dimineata de agentia spatiala au fost facute in aceeasi zi in care s-au implinit 15 ani de cand planeta Jupiter a fost bombardata cu fragmente provenite din cometa Shoemaker-Levy 9, si 40 de ani de la prima aselenizare, aminteste site-ul NASA.

11825_jupiter.jpg

"Am fost foarte norocosi sa observam Jupiter exact la momentul potrivit, la ora exacta, in regiunea exacta a planetei, pentru a fi martorii evenimentului. Nu am fi putut sa o planificam mai bine", a declarat Glenn Orton, de la Jet Propulsion Laboratory (JPL) din Pasadena. "Poate fi impactul unei comete, insa deocamdata nu stim cu siguranta", a adaugat Orton, a carui echipa lucreaza in prezent pentru a interpreta datele stranse in ultimele ore. Imaginile impactului au fost luate luni dimineata de JPL cu ajutorul unui telescop aflat in Mauna Kea, Hawaii. "Data fiind raritatea acestor evenimente, este extrem de incitant sa fi implicat in aceste observatii. Acestea sunt cele mai incitante observatii de care am avut parte in cei cinci ani de cand observ planetele!", a declarat entuziasmat Leigh Fletcher de la NASA, care a colaborat cu Orton la realizarea imaginilor.

Sursa: Ziua

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.