Jump to content

Recommended Posts

Posted

Windows Genuine Advantage prescurcat si WGA este un mic programel anti-piraterie, creat de Microsoft care se instaleaza prin intermediul unui update si care odata instalat verifica autenticitatea copiei sistemului de operare Microsoft Windows, utilizatorilor acestuia.

Windows Genuine Advantage verifica urmatoarele componente:

• Suma de control pentru BIOS.
  • Adresa MAC.
  • Numarul de serie al HDD-ului.
  • Versiunea de limba a sistemului de operare.
  • Versiunea sistemului de operare.
  • Informatii despre BIOS-ul computerului (autor, versiune, data).
  • Constructorul computerului.
  • Setarile locale ale utilizatorului.
  • Rezultatele validarii si instalarii.
  • Cheia de produs pentru Windows sau Office.
  • Identitatea produsului Windows XP.

Ei bine, WGA sta linistit in calculatorul dumneavoastra si va trimite periodic mesaje de avertizare cum ca s-ar putea sa folositi un produs piratat, si continua sa faca asta pana va cumparati o licenta originala, sau :-? pana il eliminati.

Daca din greseala ati descarcat programelul (din automatically updates), si urmeaza sa il instalati, ei bine NU o faceti, am postat aici cum puteti elimina kit-ul WGA-ului de pe calculatorul dumneavoastra.:

Daca ati instalat programul deja, atunci folositi aceasta unealta micuta si rapida, creata de catre Guilllaume Kaddouch, RemoveWGA 1.2 :link: pentru a-l elimina.

Ma tem ca articolul meu se va sfarsi aici, si sper ca am fost destul de explicit :D .

!!! Mentionez ca acest articol a fost creat cu scopul informarii persoanelor care nu stiau ce inseamna si ce face acest Windows Genuine Advantage (in mod logic), dar si pentru ca multi (printre care si o cunostinta de-a mea) aveau impresia ca odata ce au instalat programul, cei de la Microsoft vor trimite virusi sau vor arde piesele calculatorului ce a fost verificat si descoperit ca nu foloseste o licenta originala, ceea ce nu este decat o aberatie !

:pct2:

• Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.