Jump to content

Asus - Unităţi Optice Portabile


ralucamateas

Recommended Posts

În încercarea de a crea portabile cât mai uşoare, cât mai mici şi cât mai subţiri, producătorii sacrifică adesea multe caracteristici pe care utilizatorii le-ar găsi utile. Un bun exemplu este unitatea optică, care lipseşte uneori în cazul laptop-urilor şi foarte des în cazul mini laptop-urilor. Desigur, o soluţie la această problemă ar putea fi unităţile optice portabile, precum cele lansate recent de Asus. Cele două modele, SBC-06D1S-U şi SDR-08D1-U, se conectează la calculator prin USB 2.0 şi se remarcă printr-un design interesant şi prin performanţele extrem de bune.

Asus SBC-06D1S-U – design premiat şi performanţă

SBC-06D1S-U este o unitate optică cu un look modern, în care formele inovatoare se îmbină cu liniile clasice. Prin urmare, nu este de mirare că a primit o serie de premii pentru design, printre care se numără iF Design Award 2010, Taiwan Good Design Product Award şi Taiwan Excellence Award. Efectul vizual este completat şi de semnalele luminoase pe care le emite unitatea optică în timpul citirii discurilor Blu-ray sau al inscripţionării DVD-urilor şi CD-urilor, semnale a căror intensitate este controlată prin Asus BluTuner.

Însă cel mai important, dincolo de aspect găsim şi performanţe foarte bune. În primul rând, viteza de operare a lui Asus SBC-06D1S-U este de şase ori mai mare decât cea standard de citire a unui disc Blu-ray. În al doilea rând, dispune de tehnologia True Theater High Definition (TTHD). Aceasta îmbunătăţeşte calitatea video în redarea DVD-urilor pe sistemele PC home theater, până la nivelul HD, reducând de asemenea şi nivelul zgomoturilor şi eliminând distorsiunile.

Unitatea optică permite şi protecţia suplimentară a datelor inscripţionate pe CD/DVD, prin codificarea discului şi definirea unei parole de acces sau chiar prin ascunderea anumitor fişiere. De asemenea, întregul proces de scriere a CD-urilor/ DVD-urilor devine extrem de simplu, fiind compus din 3 paşi.

Detaliile tehnice

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.