Jump to content

Jellyfish Keyboard Keyset


ralucamateas

Recommended Posts

Am dat peste un gadget care se bazeaza pe o idee foarte interesanta: conceptul de “chord keyboard” desemnează un dispozitiv input care permite utilizatorilor să introducă caractere sau să dea diverse comenzi PC-ului apăsând simultan diferite combinaţii de taste (similar cu modul de a cânta la un pian). Numărul mare de combinaţii disponibile pentru un număr mic de taste permite ca un astfel de dispozitiv să fie manevrat cu o singură mână. “Chord keyboard” sau un “keyboard keyset” poate fi folosit ca alternativă a tastaturii obişnuite.

Această idee a fost introdusă încă din 1968 de către Douglas Enterbart, dar cel mai recent concept care are la bază ideea de “chord keyboard” este o tastatură inspirată de forma unei…meduze. Astfel, designer-ul Erik Campbell a regândit conceptul de “chord keyboard”, redefinindu-i forma, rezultând această “Jellyfish Keyboard Keyset”, pe care o puteţi vedea în imagini. Are doar cinci butoane prin care se pot introduce cam toate caracterele de pe o tastatură QWERTY şi, datorită noii forme rotunjite, poate fi utilizată mult mai uşor.

Jellyfish_keyboard_1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.