Jump to content

Review Lenovo Thinkpad X201S


ralucamateas

Recommended Posts

dsc04156.jpg

Lenovo Thinkpad X201S ne-a uimit de la prima vedere. A venit ambalat într-o cutie mărişoară, în ciuda faptului că este un mini laptop de 12.1 inch. La despachetare am observat că nu vine singur, Thinkpad X201S fiind însoţit şi de un dock station Lenovo. Acesta vine în completarea netbook-ului, fiind echipat cu un DVD-RW, 4 porturi USB, VGA, jack de alimentare, 1 port RJ-45, sistem de securitate şi blocare şi este prevăzut cu un locaş special pentru o baterie suplimentară.

Acest accesoriu este foarte util şi practic, mini laptop-ul montându-se simplu pe el, prin intermediul unui slot de conectare, şi este foarte uşor, împreună cu X201S cântărind aproximativ 2 Kg. În cutia acestuia se mai găsesc un set de chei şi instrucţiunile de utilizare. Cu ajutorul cheilor, puteţi să blocaţi mini laptop-ul de dock station.

Lenovo Thinkpad X201S la exterior

Remarcăm câteva îmbunătăţiri aduse design-ului: cititorul de amprente a evoluat puţin şi permite utilizatorilor să pornească portabilul şi să se logheze cu un singur gest; existenţa unui port USB pentru încărcarea bateriilor altor gadgeturi chiar şi atunci când sistemul este oprit sau aflat în stand-by. Legat de aspect, seria Thinkpad nu a “stralucit” la acest capitol, dar nouă ne place pentru că este unul clasic, netbook-ul având o formă compactă.

Mici modificări am sesizat şi la tastatură. Se aseamănă foarte mult cu cea de la modelul X200, doar că are tasta “enter” mai mare, însă nu ne-au încântat tastele direcţionale (cele cu săgeţi), fiind prea mici. Thinkpad X201S vine echipat şi cu touchpad-ul clasic.

Display-ul este de 12.1 inch WXGA + 1440 x 900 LED-backlit matte. Aşa cum ne-a obişnuit Lenovo, şi la acest model ecranul poate fi deschis până la 180 grade datorită balamalelor speciale. Imaginea este bună, clară şi cu unghiuri de vizualizare destul de bune, dar ceva mai mici faţă de display-urile glossy.

Pe partea inferioară se pot observa fantele de aerisire, sistemul de evacuare a lichidelor, dar şi slotul de conectare la dock station.

Şi dacă tot vă prezentăm exteriorul mini laptop-ului Lenovo Thinkpad X201S, să vă spunem şi câteva cuvinte despre conectivitate şi porturi. Prea multe nu are, dar Lenovo ştie să monteze pe laptop-uri strictul necesar. Pe partea stângă se pot observa porturile: 1 x DC-in (port de alimentare), 1 x USB, 1 x VGA, 1 x RJ-45, 1 x port USB special pentru încărcarea bateriilor altor gadgeturi. Tot pe această latură se găseşte şi sistemul de aerisire şi butonul de on/off al wireless-ului.

Pe partea dreaptă este 1 x USB, jack-urile pentru căşti/boxe şi microfon, 1 x RJ-11 (modem) şi sistemul de blocare. Da, surprinzător, dar Lenovo încă mai implementează modem-ul telefonic. Cam atât la exterior, acum trecem la interior.

Lenovo Thinkpad X201S – specificaţii tehnice

Legat de specificaţiile tehnice, aşa cum am spus şi în preview, modelul Thinkpad X201S are o configuraţie uşor dezechilibrată.

Procesor: Intel Core i7-640LM (2.13GHz, 4MB Cache)

OS: Windows 7 Professional 32bit

Display: 12.1 inch WXGA + 1440 x 900 LED-backlit matte

Placă video: Intel GMA HD

Memorie: 4GB DDR3 RAM (2GB + 2GB)

HDD: 320GB Hitachi HDD (5400rpm)

Wireless: Intel 6250 802.11AGN, Bluetooth

Dimensiuni (WxDxH): 29,5 x 21 x 2 – 3,6 cm

Greutate: 1,26 kg

În unele publicaţii s-a precizat faptul că acest model vine echipat cu sistem de operare pe 64 de biţi, însă la noi a fost pe 32 după cum se poate observa din imaginea de mai jos. În aceste condiţii, memoria RAM văzută şi care a putut fi utilizată a fost de 3GB. O altă componentă care a dezamăgit a fost placa video. Aceasta a tras sistemul înapoi în multe aplicaţii multimedia şi de grafică. Chiar dacă procesorul este de ultimă generaţie – Intel Core i7-640LM (2.13GHz, 4MB Cache) (nota data de Windows a fost 3.7) – şi memorie RAM este din belşug, placa video este leneşă, încetinind mini laptop-ul.

Review Complet:http://laptopnews.ro/review-mini-laptop-lenovo-thinkpad-x201s.html

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.