Jump to content

Ipad Afectează Vânzările Netbook-Urilor


Recommended Posts

Conform unei noi cercetări realizate de analista Katy Huberty din cadrul firmei Morgan Stanley, iPad-ul are un efect devastator asupra pieţei mini laptop-urilor şi deţine, în acelaşi timp, un potenţial imens de canibalizare a altor categorii de portabile, cum este cazul iPod-urilor sau a e-book readers.

Apple_ipad.jpg

Dacă până acum vânzările netbook-urilor au înregistrat creşteri constante an după an, din ianuarie 2010 (lună în care a fost anunţat iPad-ul) acestea au început să scadă dramatic, ajungând până la un nivel de doar 5% în luna aprilie (când iPad-ul a început să fie comercializat). Cercetătoarea aduce în sprijinul teoriei sale şi un sondaj realizat de Morgan Stanley. Conform acestuia, în luna martie, în jur de 44% dintre dintre potenţialii cumpărători ai unui iPad îşi doreau să achiziţioneze tablet PC-ul celor de la Apple în loc de un mini laptop sau chiar un laptop.

Desigur, iPad-ul s-a dovedit deja a fi un imens succes. În 28 de zile de la data lansării pe piaţă, s-au vândut nici mai mult nici mai puţin de un milion de iPad-uri – în prima zi, se vânduseră 300.000 de unităţi, 450.000 după 5 zile şi jumătate de milion până pe 14 aprilie. Acest lucru înseamnă că tablet PC-ul celor de la Apple s-a vândut aproape de trei ori mai repede decât iPhone-ul (care a atins pragul de un milion de unităţi vândute în “doar” 74 de zile). De asemenea, în aceeaşi perioadă, au fost descărcate 12 milioane de aplicaţii şi 1.5 milioane de ebook-uri. Cu o astfel de evoluţie şi la asemenea cifre, este imposibil să nu fi afectat piaţa portabilelor.

Mai multe detalii:http://laptopnews.ro/ipad-afecteaza-vanzarile-netbook-urilor.html

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.