Jump to content

Creierul Uman Blocheaza Emotiile In Fata Mortii


absolutep0wer

Recommended Posts

Vi s-a întâmplat poate să nu vă puteţi stăpâni râsul în timpul unei înmormântări sau aţi avut tendinţa de-a vă comporta cu prea multa voioşie într-o situaţie socială legată de moarte? De vină este un mecanism cerebral care poate suprima emoţiile în contextul gândurilor despre moarte.

Expertii argumentează că, creierul uman are un mecanism care ne încurajează să ne gândim la partea frumoasă a vieţii chiar şi când ne confruntăm cu gânduri legate de moarte.

Shihui Han de la universitatea din Beijing a imaginat împreună cu colegii săi un test pentru reacţia creierului uman la stimuli macabri. Cercetătorii au proiectat pe un ecran, în faţa subiecţilor, cuvinte legate de moarte (cimitir, omor, decapitare, cadavru etc.), dar şi cuvinte negative sau neutre, în timp ce subiecţii erau conectaţi la scannere cerebrale.

În urma analizării datelor, cercetătorii au descoperit că procesarea cerebrală a temelor macabre inhibă activitatea zonelor cerebrale care controlează conştiinţa şi expresia emoţională, dar şi o activitate scăzută în centrii care regularizează emoţiile şi prepară răspunsurile la stimuli ameninţători sau neplăcuţi.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.