Jump to content

Diabetul, Asociat Cu Maladia Alzheimer


absolutep0wer

Recommended Posts

Persoanele care suferă de rezistenţă la insulină sau de diabet de tipul II, forma cea mai răspândită a acestei boli, prezintă un risc crescut de a dezvolta plăci amiloide pe creier, asociate maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu japonez.

Studiul, publicat în revista Neurology, a Academiei de neurologie americane, a fost realizat pe 135 de persoane, care locuiau în Hisayama, Japonia, şi care la începutul studiului aveau vârsta medie de 67 de ani.

Participanţii la studiu au fost supuşi unor teste de evaluare a nivelului de zahăr în sânge şi au fost monitorizaţi pentru detectarea simptomelor maladiei Alzheimer, timp de 15 ani.

În timpul studiului, circa 16% dintre voluntari au dezvoltat această maladie neurodegenerativă a ţesutului cerebral, responsabilă de pierderea progresivă şi ireversibilă a funcţiilor mintale, în special a memoriei.

După decesul participanţilor, cercetătorii au analizat creierele acestora pentru a căuta manifestările fiziologice ale maladiei Alzheimer, în special plăci amiloide, acumulări de proteine patogene.

În timp ce 16% dintre subiecţi au avut simptomele maladiei Alzheimer încă din timpul vieţii, 65% au prezentat în momentul decesului plăci senile de amiloid.

Autorii studiului au constatat că subiecţii în cazul cărora minimum trei teste sangvine au demonstrat un nivel crescut de zahăr în sânge au prezentat mai multe riscuri de a dezvolta plăci senile în creier.

Astfel de plăci au fost descoperite în cazul a 72% dintre participanţii diagnosticaţi cu rezistenţă la insulină şi a 62% din cei fără rezistenţă la acest hormon.

O astfel de rezistenţă este calificată drept stadiu precursor diabetului de tipul II şi se produce în corp când insulina nu poate scădea în mod eficient nivelul de zahăr din sânge.

"Alte studii sunt necesare pentru a determina dacă rezistenţa la insulină este o cauză a dezvoltării acestor plăci senile", a spus Kensuke Sasaki, de la Universitatea Kyushu din Fukuoka, principalul autor al studiului. Dar, adaugă el, "este posibil ca în încercarea de a controla sau bloca diabetul să se poată preveni şi maladia Alzheimer". "Diabetul de tipul II (asociat cu obezitatea) şi maladia Alzheimer sunt boli care ating niveluri alarmante în lume", a mai spus acesta.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.