Jump to content

Broccoli, Medicament Impotriva Artritei


absolutep0wer

Recommended Posts

Broccoli este considerat de oamenii de ştiinţă un veritabil "super-aliment" benefic pentru articulaţii şi ar putea sta la baza fabricării unei pilule ce are potenţialul de a vindeca artrita.

Broccoli are numeroase proprietăţi anticancer şi este bogat în sulforafan, o substanţă despre care oamenii de ştiinţă au afirmat că are un rol esenţial în protejarea oaselor şi a articulaţiilor.

Cercetătorii de la Universitatea East Anglia (Marea Britanie) au descoperit că această substanţă blochează enzimele ce produc distrugerea articulaţiilor în cazul osteoartritei, cea mai comună formă de artrită.

Cercetătorii britanici au lansat un nou proiect de cercetare despre care se crede că va conduce la punerea la punct a unui tratament pe bază de broccoli pentru cei aproximativ şase milioane de pacienţi din Marea Britanie care suferă de această maladie.

În cadrul acestui program, 30 de pacienţi vor primi această plantă din familia cruciferelor în dieta lor zilnică, înainte de operaţiile de reconstrucţie a articulaţiilor la care vor fi supuşi.

Pacienţii vor fi examinaţi şi după aceste operaţii, pentru a verifica dacă sulforafanul s-a fixat cu succes la nivelul articulaţiilor. Dacă acest test se va dovedi concludent, numeroşi pacienţi vor fi recrutaţi pentru a participa la un test clinic mai mare.

Potrivit terapiilor actuale, pacienţii suferind de artrită au de ales între medicamentele care inhibă durerile pe termen scurt şi intervenţiile chirurgicale de reconstrucţie a articulaţiilor.

Artrita este o maladie degenerativă care distruge treptat cartilajele din articulaţii, în special la nivelul mâinilor, picioarelor, coloanei, şoldurilor şi genunchilor, în cazul persoanelor în vârstă.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.