Jump to content

Nu Avem Nevoie De Mai Mult De 5 Ore De Somn


absolutep0wer

Recommended Posts

La loc comanda: numărul “ideal” de ore petrecute în braţele lui Morfeu nu mai este 7, cum susţineau până acum studiile în domeniu, ci 5.

Un nou studiu al cercetătorilor de la University of California, San Diego îl dezminte pe cel realizat anterior de o echipa de la West Virginia University care, determinând durata corectă de somn de 7 ore, susţinea că cei care dorm mai puţin riscă să se îmbolnăvească de boli cardiace sau chiar să moară prematur, înainte de 65 de ani.

Timp de 14 ani, cercetătorii californieni conduşi de profesorul de psihiatrie Daniel Kripke, nu s-au limitat în studiul lor doar la a le pune întrebări cu privire la obiceiurile nocturne celor 450 de femei înscrise voluntar în cercetare (cu vârsta cuprinsă între 50 şi 81 de ani), ci le-au monitorizat acestora şi somnul, prin controlul activităţii cardiace la nivelul pulsului. "Surpriza a fost faptul că, graţie unei măsurări obiective a somnului, cea mai ridicată rată a supravieţuirii s-a înregistrat la femeile care obişnuiau să doarmă între 5 şi 6 ore şi jumătate pe noapte", a comentat profesorul Kripke. El a precizat ca la cele care au petrecut mai puţin timp sau mai mult în braţele lui Morfeu s-a înregistrat o scădere semnificativă a duratei de viaţa: pe parcursul celor 14 ani ai derulării studiului: 86 de femei au decedat, tocmai dintre cele care petreceau în pat mai puţin - sau mai mult - de 5 ore.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.