Jump to content

Recommended Posts

Posted

iPad-ul poate fi folosit foarde des fiind extrem de comod indiferent de taskurile la care il supuneti, facand fata cu succes.

Apple-logo.png

De indata ce veti pune mana pe el, va veti simti vrajiti de ecranul urias si de toate aplicatiile de care dispune si iPhone-ul, de acum fiind disponibile si pe iPad! Mai departe in acest review voi scrie despre fiecare atributie a iPadului de care nu prea o sa va puteti dezlipi atunci cand plecati undeva, cand cititi, cand doriti sa vedeti un film, cand doriti sa aflati ultimele noutati, sau pur si simplu atunci cand va este lene sa va dati jos din pat pentru a va actualiza pagina de Facebook, hi5, etc.

122374ipadap02.png

Nu o sa vorbesc despre hardware, dimensiuni, etc. , deoarece le puteti afla direct de pe pagina Apple, acele "tech specs" care ascund adevarata putere a iPadului. Acea putere consta in inovatia Apple si a serviciilor lor profesioniste.

1. Sofware-ul:

iPadul foloseste iOS, softul nativ al iPhone ului. Varianta care functioneaza pe iPad este adaptata perfect pentru ecranul superb, urias. Rezolutia, ce atinge 1024 x 728, permite rularea de filme HD , jocuri si multe altele. Am simtit nevoia de a incepe cu asta, deoarece datorita softului fabulos conceput, iPadul este ceea ce este. Da, nu are flash, dar sincer, nici nu are nevoie. Multitaskingul va veni in updateul 4.2, ce va include si foldere, Air Play, si multe altele. Ca de obicei, suportul oferit de Apple face ca produsul sa fie valoros. O sa scriu sub aceasta sectiune si cateva elemente de design, pentru ca nu simt nevoia sa creez o sectiune numai pentru ele. Designul este specific Apple, simplu, cu un singur buton mare, ca la iPhone, jos. Butoanele de volum, butonul on/off si un buton de lock screen ce nu exista la iPhone si este intr-adevar necesar la iPad, deoarece softul iPadului permite vizualizarea ecranului nu doar in stil portrait , dar si landscape. Este extrem de subtire si e o placere sa il tii in mana, la doar 700g cat are. Ti se potriveste in palma ca o revista, si nu se incalzeste niciodata; astfel, este mult mai placut sa il folosesti decat un laptop. Apropo de design, vreau sa ies putin in afara review ului si sa va rog sa incercam un exercitiu de imaginatie. Daca un mare magazin ar organiza un concurs, in care ar acoperi toate brandurile de pe laptopuri, iar cine ghiceste ce brand este laptopul, il castiga, vreau sa va intreb: cata lume ar pleca acasa cu un MacBook? M-am gandit la asta pentru a arata stilul Apple, aplicat si iPadului. Simplitate. Perfectiune.

ipadfront.png

2. Mail:

Cred ca toata lumea stie cat de folositoare este aplicatia Mail pe iPhone. Ei, luati experienta mailului de pe iPhone, inmultiti-o cu 10, si o sa aveti o imagine aproximativ corecta. Aproximativ. Datorita ecranului, cititul mailului pe iPad nu se compara cu absolut nimic altceva. In portrait mailul acapareaza intreaga suprafata a iPadului, facand lectura placuta si usuara, in cazul in care aveti ceva lung si important de citit. Daca vreti sa cititi mailul rapid, se poate si asta. Doar intoarceti iPadul in landscape mode si o sa aveti un meniu in stanga cu toate mailurile pe care le aveti. Daca doriti sa scrieti un raspuns, tastatura este incapatoare, nu ca la iPhone, tastele ajungand aproape de dimensiunea din realitate. Este foarte usor sa scrii si este foarte greu sa gresesti vreo litera. Poti salva pozele si documentele in libraria ta, pentru a putea lectura mai tarziu, in caz ca aveti nevoie. Deasemenea, iPadul salveaza ultimele 50 de mailuri, pentru a putea fi accesate si in modul offline.

Pana sa trec la punctul urmator, as vrea sa fac vreo doua precizari : 1) poate ati observat faptul ca am facut o descriere in paralel cu iPhone ul, deoarece am simtit asta ca fiind necesar, deoarece din ce am citit pe alte siteuri, lumea categorizeaza iPadul ca “un iPod mai mare”. Gresit, gresit, gresit!!!! Mai degraba poti vedea iPodul/iPhone ul ca un iPad prea mic. Opinia mea este ca acesta este viitorul, cel mobil. Nu merg mai departe, poate o sa scriu altadata si despre asta. 2) nu am precizat modelul meu pentru ca nu mi s-a parut necesar; toate modelele au in principiu aceleasi calitati. Pentru cei interesati, am versiunea de 64GB cu 3G.

ipads.png

3. Internet Browsing / Safari:

Un alt capitol la care iPadul exceleaza, din nou datorita faptului ca este mult mai simplu decat la calculator. De exemplu, eu dimineata nici nu ma scol din pat, imi pun o perna sub cap, trag iPadul langa mine si ma apuc sa caut pe net noutati tech. Deja pentru mine e un chin gandul de a ma ridica, de a ma duce pana la calculator, de a-l aprinde si asa mai departe. Versiunea de iPad suporta 9 pagini in acelasi timp, dar va avertizez ca daca tineti atatea o sa manance din RAM. Aici apare si singurul defect al iPadului, sau mai exact, singurul lucru caruia ii duc lipsa atunci cand folosesc un iPad si anume, Flashul. Chiar daca intr-adevar moare, mi s-a parut o solutie mult prea radicala aceea de a il taia de tot. Insa nu-i nimic, aproape toate siteurile merg bine mersi si fara flash

ipadtouchcover.png

4. eBook Reading:

Vreau sa va spun sincer ca in timp ce scriu acest review ma tot gandesc care dintre acestea sa fie nominalizata drept "cea mai utila aplicatie iPad" si am ajuns la concluzia ca toate sunt in egala masura folositoare, iar un clasament imi este imposibil. Totusi, iBooks a fost "a killer idea" pentru cei de la Apple, lansand noul store de unde poti cumpara toate titlurile preferate, la preturi convenabile. Deasemenea, poti incarca pe iPad orice titlu in formatul ePub luat de pe net. Oau! Si totusi lista nu s-a terminat. Poti descarca direct din safari sau din mail orice document in format .pdf direct in libraria ta. In asa fel, oricand gasesti un articol folositor in acest format il poti stoca si accesa mai tarziu. Deasemenea, poti pune bookmark unde vrei in cartile/documentele tale, poti sublinia un fragment sau poti lasa o notita in caz ca ai nevoie, sau doar ca sa te distrezi. Inca o chestie fantastica, iBooks face sync intre iDevice uri, in asa fel incat sa fii la aceeasi pagina mereu, indiferent daca e iPhone, iPod sau iPad.

appleipad.png

5. Video and Pictures:

Le-am pus pe amandoua laolalta pentru ca asa mi se pare normal, dar o sa le tratez individual. Aplicatia “Photos” a fost regandita pentru iPad, in timp ce filmele nu se mai gasesc intr-un format sec, ci intr-unul bogat. Dar sa le luam pe rand:

Photos:

Aici nu am asa mult de vorbit, asa ca probabil ca o sa acopar tot in cateva randuri. Pozele sunt sortate pe albume si te poti juca cu ele cum vrei, poti sa le rotesti, invarti, maresti sau micsorezi cum iti trece prin cap. In acelasi timp poti sa le dai un slideshow si sa te bucuri de ele una dupa alta. Asa, acum ca am ajuns aici, vreau sa precizez ca iPadul poate fi o rama foto digitala foarte buna, deoarece, cand esti la lock screen , langa slide to unlock ai un buton slideshow care face treaba direct, fara bataie de cap. Awesome!

Filme:

iPadul parca e facut pentru asta. Nimic nu se compara cu experienta unui film HD pe iPad. Parca tii actiunea in mana, parca poti schimba cursul ei. Pentru a converti direct de pe calculator video in format .avi .divx sau .mkv va recomand AirVideo pe care il folosesc de cand am iPadul. Astfel acest copil tech poate rula aceste formate fara nicio problema. Aplicatia video are o interfata cu totul noua, unde ai Movies si Rentals. Filmele cand dai click pe ele au o descriere amanuntita, alaturi de rezolutie, dimensiune si alte date. Inchirierile de filme parca au sens pe iPad, fiind dispus sa dau 1.99$ pentru un film HD de 4 GB care se downloadeaza in 20 de minute decat sa stau uneori si 10 ore pe torrente.

appleipadfeaturessafari.png

6. Gaming:

Fabulos! Atat timp cat nu e shooter, orice joc se integreaza perfect cu procesorul performant si ecranul urias al iPad ului. Strategie, curse, board games, card games, chiar si sporturi, arcade uri si asa mai departe. Grafica HD este fabuloasa, pur si simplu te prinde, indiferent despre ce joc este vorba. As putea sa dau si cateva recomandari aici : Angry Birds HD ; Plants vs. Zombies HD si Fieldrunners HD. Acestea 3 imi plac mie cel mai mult. Pentru o lista completa de jocuri, dar si pentru alte aplicatii folositoare pentru iPad puteti accesa iTunes sau daca vreti sa vedeti o lista de jocuri populare alaturi de o descriere intrati aici: http://www.apple.com/ipad/apps-for-ipad/

ipadgaming.png

In concluzie, ar mai fi de spus ca daca doriti sa achizitionati un iPad, pot spune ca merita !

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.