Jump to content

Moastele Sfantului Dumitru


CorinA

Recommended Posts

A inceput pelerinajul pe Dealul Mitropoliei din Bucuresti, cu trei zile inainte de sarbatoarea Sfantului Dumitru. Moastele Lui, ale Sfintilor Constantin si Elena, dar si ale Sfantului Pavel au fost purtate joi in procesiune.

Pentru prima data, la Bucuresti, scrinul cu moastele Sfantului Apostol Pavel a ajuns pe Aeroportul Henri Coanda. A fost purtat in brate de Parintele Mitropolit Panteleimon, trimisul Bisericii Ortodoxe Grecesti.

Aproape de miezul zilei, preotii au urca purtand racla de argint pe Dealul Mitropoliei. Sosirea a fost asteptata de peste doua mii de credinciosi.

A urmat slujba tinuta de patriarhul Daniel, dar si de mitropolitul grec Panteleimon. Din pacate, debutul pelerinajului a adus cu sine si primele incidente. Credinciosii care sperau sa taie randul au fost taxati rapid de jandarmi.

Pentru pelerinii care abia joi seara se asaza la rand incepe un test deloc usor de toleranta si rabdare. Ca sa ajunga in fata altarului,au nevoie de trei-patru ore. Coada serpuieste pe mai bine de un kilometru, iar credinciosii vin in valuri pregatiti sa isi petreaca noaptea aici.

Vineri, in timp ce urca dealul spre racla, vor putea urmari slujbele tinute de preoti pe doua ecrane gigantice.

Pana acum singura veste proasta au primit-o vanzatorii de produse nereligioase care au facut anii trecuti mici afaceri pe spinarea pelerinilor. Patriarhia a decis sa interzica orice tip de comert pe Dealul Mitropoliei.

Va amintim ca pana pe 28 octombrie, cand racla va fi retrasa, vom celebra doua mari sarbatori- duminica este Sfantul Dumitru Izvoratorul de Mir, iar luni- Sfantul Dimitrie cel nou Basarabov, ocrotitorul Bucurestilor.

Sursa:stirileprotv.ro

4Qn7oKL.gif cjZhNAh.gifsykL3n4.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.