Jump to content

Review Laptop Gaming - Asus G73Jw


ralucamateas

Recommended Posts

Zilele trecute am testat cel mai nou “monstruleţ” de gaming cu diagonala de 17 inch scos de Asus – Asus G73Jw. Satisfacţia a fost foarte mare, am avut în braţe unul dintre cele mai noi laptop-uri echipate cu placa video nVidia GeForce GTX 460M din noua serie de GPU-uri NVIDIA GeForce 400M.

Conform unui clasament efectuat de notebookcheck, Radeon HD 5870 este mai puternică, fiind cu 2 locuri în faţa modelului GeForce GTX 460M, dar aceasta din urmă are câteva avantaje majore.

Beneficiază de suport CUDA pentru aplicaţii cu procesare pe GPU şi suport PhysX pentru o experienţă gaming cu efecte fizice realiste. Şi nu în ultimul rând, dar cel mai important avantaj, beneficiază de tehnologia 3D Vision.

Asus_g73jw.jpg

Display-ul ne-a încântat prin dimensiunea sa – 17.3 inch, rezoluţia – 1920 x 1080 (aspect 16:9) Full HD şi calitatea imaginilor afişate. Face pereche foarte bună cu unitatea optică Blu-Ray, astfel puteţi să consideraţi că aveţi cinematograful în casă. Iar placa video nVidia GeForce GTX 460M redă foarte bine imaginile în jocuri chiar şi la rezoluţia maximă de 1920 x 1080.

Ce nu ne-a încântat a fost display-ul glossy, iar la un astfel de laptop noi recomandăm ceva mat sau cu anti-reflex. Motiv pentru care laptop-ul nu poate fi recomandat pentru utilizarea în exterior, iar la interior evitaţi lumina puternică.

Configuraţia. “Monstruleţul” a venit echipat cu, nici mai mult, nici mai puţin… 12 GB memorie RAM DDR3. La care se adaugă procesorul Intel Core i7-720QM – 1.6 GHz, placa video GeForce GTX 460M cu 1.5GB memorie video GDDR5 şi 2 hard disk-uri – 500 GB fiecare.

Procesorul i7-720QM – 1.6 GHz are un potenţial fantastic. Doar în testele CPU am reuşit să-l pun la muncă 100%. Frecvenţa standard este redusă – 1.6Ghz, însă Turbo Boost Technology face minuni şi urcă viteza până la 2.8GHz, la care se adaugă şi tehnologia Hyperthreading.

Punctele forte ale lui Asus G73Jw:

- configuraţia;

- cele mai noi tehnologii;

- sistemul de răcire;

- conectivitate;

Punctele slabe ale lui Asus G73Jw:

- display glossy;

- greutatea;

- autonomia;

Review integral

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.