Jump to content

Recommended Posts

Posted

Rapper-ul 50 Cent s-ar parea ca are cam mult timp liber, si, din plictiseala probabil, a inceput sa se laude cu banii lui :-?; postand cateva poze pe Twitter:

20137636.jpg

:faranumar:

23387778.jpg

:damnnigger:

Probabil ca 50 Cent a atras atentia tinerelor domnisoare amatoare de bani, putere si celebritate :sharpe:

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Este o diferenta ca de la cer la pamant intre manele si rap. Cine nu isi da seama de asta este clar un idiot...Stai putin si gandeste-te cum au aparut aceste doua genuri de muzica si ce le diferentiaza. Va explic eu cate ceva:

RAP=Ritm And Poem

Rapul (numit și MCing) constă în rostirea (engleză "delivery") de rime, jocuri de cuvinte sau poezie într-un mod ritmic. Stilistic, rapul se află la întrepătrunderea dintre discurs, proză, poezie și cântec.

Rapul este unul dintre principalele componente ale culturii Hip-Hop alături de DJing (mixarea de melodii pentru a crea ritmul —engleză beat— pe care se cântă), graffiti și breakdance (dans specific culturii Hip-Hop), însă fenomenul precede cultura Hip-Hop cu câteva secole, cuvântul apărând în limba engleză încă din secolul al XVI-lea[1]. De multe ori, termenul rap este folosit ca sinonim pentru hip hop. Pentru claritate, în articolul de față nu ne vom referi decât la tehnica propriu-zisă.

Câteva nume marcante ale rapului modern ar fi: Wu-Tang Clan, N.W.A. (cu membrii precum Easy-E, Ice Cube, Dr. Dre pentru a-i aminti doar pe cei ce au și albume solo), 2Pac, The Notorious B.I.G., Common, Snoop Dogg, DMX, Eminem sau 50 Cent.

RAP- wikipedia

Manelele (singular, manea) sau muzica de manele constituie un gen muzical, originar în comunitățile etnice de romi din România.

Genul are influențe din muzica populară armână, greacă, turcă, arabă și sârbă și din muzica lăutărească românească; este remarcabilă capacitatea genului de a încorpora elemente din, practic, toate celelalte genuri muzicale accesibile culturii de masă din România (muzică pop, rap sau hip-hop, muzică dance, techno până la jazz, muzică rock sau chiar muzică cultă)[necesită citare]. Muzica de manele, cu o istorie relativ scurtă (de ordinul a câteva decenii) a devenit cu timpul un gen muzical apreciat în spațiul vorbitorilor de limbă română.[1]

În țară există un număr semnificativ de ascultători de manele (apreciate în special de tineri),[2] cu predilecție în zonele rurale și în cartierele muncitorești de la oraș. Fenomenul este însă prezent și în Bulgaria (cealga), Serbia (turbo-folk), Albania (alb. tallava), Grecia (gr. laïká) sau în Turcia (arabesk).

manele-wikipedia

Dupa ce cititi asta va puteti da seama ca este total gresit ce ati spus voi: rap=manele. Daca ar fi asa putem zice ca manele=rock sau manele=dance sau techno sau jazz. Cititi bine acolo si o sa vedeti ca scrie clar: manelele sunt inspirate din toata genurile de muzica adica imbina cate un element din fiecare.

Dupa ce ati citit tot mai aveti o astfel de parere?

" N-am, pleacă ! "

Posted

daca te-am suparat cumva cu chestia aia... da-mi warn... da-mi ban... sterge-mi contul....(ultimele doua sunt imposibile pentru tine...decat gaby le poate face) chiar nu ma intereseaza. :down:

Chestia asta chiar ma indispus foarte mult... pentru ca e o chestie logica, una pe care toata lumea ar trebui sa o stie. Spune-i tu unui raper inrait ca are mentalitate de manelist... sa vezi atunci ce o sa iasa... cum matura strada cu tine.

Inca ceva: in muzica rap nu se canta intotdeauna despre femei.bani.masini....uneori sunt si agresiuni verbale la adresa politicienilor,oamenilor corupti si altor dobitoci.

Asculta cateva melodii sa iti dai seama.

Parazitii-Jos cenzura

Parazitii-Mesaj pentru Europa

Parazitii feat. Andrei Gheorghe - Dreptul la replica

Morometzii-Romania Trezeste-te

asta e rapul...asculta tu melodiile astea..si apoi asculta si o manea..si spune-mi care este diferenta.

• Upvote 1

" N-am, pleacă ! "

Posted

Hmm, cred ca ai luat-o putin cam in serios. Eu cel putin am crezut ca este vorba de o ironie si nu de asemanarea propriu-zisa a rapp-ului cu manelele :shit:.

Nu mi-a placut atitutinea ta, ca de exemplu:

daca te-am suparat cumva cu chestia aia... da-mi warn... da-mi ban... sterge-mi contul....(ultimele doua sunt imposibile pentru tine...decat gaby le poate face) chiar nu ma intereseaza.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

GodsOtherHand@ Nu ai zis deloc o prostie, nu stiu cu ce sens ai spus-o tu insa din anumite puncte de vedere se aseamana.

Reppy a dat niste definitii din ritmurile originale, nu din ce este acum pe piata muzicala. Nu cred ca mai exista cineva din muzica rapp-ului/hip hop-ului si a manelelor care sa cante de placere, si nu pentru bani. Tu vrei sa spui ca melodiile de acum se incadreaza la rapp? .. Fa o comparatie intre 2pac si puya sau 50 cent..

Probabil tu iti spui punctul de vedere general(exceptand aceste melodii comerciale) insa tind sa cred ca ceea ce a vrut el sa spuna prin acel mesaj se referea doar la melodiile comerciale in care se vorbeste doar de bani, femei si dragoste atat la manele cat si la rapp.

Originele acestor genuri muzicale nu stau si nici nu se dezvolta prin Puya, 50cent, Eminem, Salam Guta si cine mai este.. De exemplu nu poti numi manea ce canta Guta si Salam, asculta Ternipe(muzica tiganeasca in special) si ai sa vezi adeveratul sens al cuvantului. Nu aveti idee ce succes au melodiile tiganesti afara..

• Upvote 1
Posted

ne doare fix in * de muzica tiganeasca. Nu discutam despre asta aici.

Kaa nu conteaza daca este comercial sau nu.. tot rap se numeste si el se dezvolta prin orice formatie care canta asa ceva. daca nu prin 50 cent,mafia.parazitii,eminem se dezvolta rapul atunci prin cine? :bag:

si inca ceva..daca tu crezi ca se aseamana asculta melodiile alea care le-am postat eu mai sus...apoi asculta si o manea...sau ascultale pe toate si vezi cum e.

" N-am, pleacă ! "

Posted

Daca tu asculti, sau cel putin presupui ca asculti rapp nu inseamna ca si stii ce este. Intreaba tu pe cine vrei si daca vreunul iti spune ca eminem, 50 cent, bug mafia.. sunt rapperi.

West coast, gangsta rapp .. adica Wu Tang, dr dre, nas, detox.. Daca tu ii pui pe 50 cent, eminem si puya in aceeasi oala cu cei enumerati mai devreme inseamna ca nu intelegi o iota din versurile lor.

50 cent, eminem, bug mafia, puya.. etc nici macar la hip hop dance nu-i poti incadra.

L.e: Eu ti-am dat un exemplu, dar vad ca nu l-ai inteles..

Si cei care canta "manele"(Slama, Guta..) spun ca, canta o manea autentica, insa in realitate nu este asa.. ce canta ei nu poti incadra ca manea. La fel si cu rapp-ul si hip hop-ul, daca unul zice ca iti canta rapp tu il crezi pe cuvant? Te uiti si analizezi si tu melodia, ca degeaba spune sau vrea el sa cante rapp daca melodia nu se incadreaza in acel gen de muzica.

Posted

Blah,im back ! Am citit pe-aici si mi sa parut interesanta discutia voastra d:. Reppy,pe de o parte ai si tu dreptate,dar dupa cum spune si Kaa,multe dintre numele date mai sus nu prea au legatura cu rapp-ul. Intr-adevar manelele si rapp-ul sunt 2 genuri muzicale foarte diferite din multe puncte de vedere,insa 1 lucru care le aseamana destul de tare este comportamentul "artistilor" ("foamea de bani"). Daca te uiti la 50cent,Dwayne Michael(desi imi place muzica sa) etc. si la Guta,Salam etc. au cam aceeasi mentalitate,gesturi(toate se reduc la bani). Ca sa nu mai spun de rapperii romani gen Puya...care pot zice ca a facut rappul de ras (pentru mine e cel mai mare infumurat/cocalar however you wanna call it).

Este doar parerea mea pe care mi-am format-o in timp uitandu-ma la ei si ascultandu-i.Tbh,nu poti compara rappul din anii trecuti cu cel din ziua de azi,sunt diferente mari.

(haiiiiiiiii gabyyyy,sry pentru inactivitate :D)

fWy1P.gif

• 2 weeks later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.