Jump to content

9 Metode Pentru Imbunatatirea Calitatii Site-Ului


gaby

Recommended Posts

Daca sunteti in cautarea unor tehnici pentru imbunatatirea calitatii site-ului dumneavoastra, atunci ati ajuns unde trebuia, mai jos gasind 9 dintre cele mai importante:

stepstosuccess.png

1. Aspectul site-ului dumneavoastra conteaza mai mult decat credeti.

  • Chiar daca aveti sau nu experienta cu elementele de design, sau culorile, trebuie sa intelegeti ca de cele mai multe ori, culorile stridente, care contrasteaza masiv, desi atrag atentia, vor indeparta vizitatorii. Probabil vi se pare o idee buna sa aveti muzica de fundal pe site, dar preferintele muzicale nu sunt aceleasi pentru toata lumea, deci riscati sa transformati acei vizitatori, in persoane care nu se vor mai intoarce pentru a doua vizita.
  • Bannere si pop-ups. Desi ele pot fi profitabile intr-un timp scurt, profit prea mare nu o sa aveti din 100, 200 vizitatori, si 3 - 4 pop-ups, care ne enerveaza constant. Incercati sa minimizati numarul de clickuri pe care vizitatorii dumneavoastra trebuie sa le dea, si atunci veti observa ca daca aveti un continut de calitate, ei se vor intoarce a 2-a si a 3-a oara.
  • Fortarea utilizatorilor sa dea clickuri, sa voteze in x y z sisteme de ranking e un lucru frustrant, si nu stiu daca ati observat, dar nici un site serios nu foloseste asemenea tehnici.
  • In general, utilizatorii sunt placut impresionati de faptul ca nu trebuie sa dea scroll 15 pagini, ca sa ajunga la continut. Folositi paginatie, si in lateral un meniu in care sa se regaseasca link-uri spre paginile urmatoare. Acest lucru nu numai ca va imbunatati aspectul site-ului, dar si timpii lui de incarcare.

2. Cautarea

- Orice site, ar trebui sa aiba un search box, fie ca folositi Google search sau alta metoda de a cauta in site-ul dumneavoastra, este un obiect necesar, pentru a facilita accesul utilizatorilor la informatie.

3. RSS-ul (Really Simple Syndication)

- RSS feed este cea mai usoara metoda de a oferi acces rapid la continut nou pentru utilizatorii dumneavoastra, iar daca nu stiti de unde sa incepeti FeedBurner este un utilitar pentru RSS excelent. Puteti deasemenea include ads, intr-un mod subtil, si care arata foarte bine direct in feeds.

4. Navigatia

- Dupa cum am spus si mai sus, scopul unui site de succes, este sa minimizeze numarul de clickuri pe care utilizatorii trebuie sa il dea. Meniul trebuie sa fie usor accesibil, si sa nu fie incarcat cu elemente masive de animatie. Exista o multitudine de scripturi CSS si Javascript care fac asta, iar daca doriti o lista uriasa de meniuri CSS o puteti gasi aici: http://www.cssplay.co.uk/menus/

5. Nu va grabiti

- Daca sunteti in dubii despre continutul nou pe care tocmai doriti sa il adaugati, nu va grabiti. Luati o pauza, veniti inapoi, recititi, modificati, luati iar o pauza, si repetati procedeul, pana cand produsul final, este un text / element pe care va face placere - in primul rand dumneavoastra - sa il cititi / vizionati. Atunci puteti fi sigur, ca este un material de calitate.

7. Continutul de calitate intotdeauna primeste cel mai bun loc

- Statisticile spun ca inaltimea medie a browserelor, este de 768 pixeli. Incercati sa folositi aceasta limita medie, pentru a introduce continutul principal din site, in zona mentionata. Utilizatorii apreciaza cand obiectul de interes pe care ei il cauta, este usor accesibil si nu trebuie sa dea 30 clickuri, sau scroll 5 pagini.

8. Link-uri linku-ri si iar link-uri

- Conceptia generala, este ca link-urile cu cat sunt mai multe, cu atat e mai bine. Nu este chiar adevarat. Link-urile aduc avantaje, doar cand sunt intre site-uri din acelasi domeniu. Posibil sa nu aveti nici un fel de avantaj, daca aveti link back de la un site medical, spre proiectul dumneavoastra care se ocupa cu masini de spalat.

9. Viteza si uptime

- Google / Bing / Yahoo / - cele mai mari motoare de cautare, iau in considerare viteza de incarcare a site-ului. Testati site-ul dumneavoastra folosind YSlow si PageSpeed pentru a avea o idee generala despre performantele site-ului dumneavoastra. Trebuie sa retineti totusi, ca aceste 2 utilitare au fost create pentru publicul GENERAL, asa ca indrumarile sunt si ele GENERICE. Daca doriti sa faceti schimbari, intai ganditi-le, verificati daca sunt valide, pentru ca o sugestie de genul: "daca scoti pluginul x, site-ul e mai rapid cu 0.000002ms" nu e chiar o sugestie valida.

- Daca nu v-ati gandit prea mult la faptul ca site-ul dumneavoastra poate fi inaccesibil sau poate avea probleme cu serverul unde e gazduit, ar trebui sa o faceti, pentru ca deasemenea acesta este un factor in algoritmii motoarelor de cautare mentionate mai sus.

Numai bine :pct2: !

  • Upvote 2

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.