Jump to content

Cum Sa Aleg Un Card De Credit ?


gaby

Recommended Posts

Un articol ce mi s-a parut interesant pentru viitorii posesori ai unui card de credit, care poate fi util insa si pentru cei ce detin deja un astfel de card. Acest produs promovat intens de institutiile financiare are pe langa dezavantaje si multiple avantaje, daca este folosit inteligent

Foarte multi detinatori de carduri de credit sau cumparaturi asa cum mai sunt ele denumite, nu cunosc principalele caracteristici ale acestora si uneori nu le folosesc tocmai din acest motiv.

creditcards.pngcreditcardg.pngcreditcard.png

!!! Platiti cumparaturile cu cardul de credit, nu scoateti bani de la ATM (automated teller machine).

Principala utilizare a cardului de credit este aceea de mijloc de plata a cumparaturilor si nu de a scoate bani din el de la ATM, ca in cazul cardului de debit. Pentru cardul de credit comisionul aplicat pentru retragerea banilor de la ATM-ul este foarte mare, in medie in jurul valorii de 2%.

credit20cards.png

Comisionul de administrare

Principalele dezavantaje sunt date de dobanzile mult mai mari decat pentru alte tipuri de credite si de comisionul de administrare anual. Comisionul de administrare se plateste indiferent daca folositi sau nu cardul de credit in decursul unui an de zile, astfel ca trebuie sa alegeti un card cu cel mai mic comision.

Aproape toate cardurile de credit necesita plata unui comision anual de administrare iar valoarea acestuia este cuprinsa intre 10 si 60 de lei, pentru cardurile emise in moneda nationala.

Diverse campanii promotionale aflate in derulare propun scutirea de acest comision pentru primul an de utilizare, ca in cazul Raiffeisen Bank, Citibank sau Banca Italo Romena.

Cardul de credit de la Libra Bank ofera posibilitatea detinatorului de a plati comisionul de administrare in valoare procentuala lunar, aplicat la valoarea utilizata. Astfel, daca doriti un card de credit, insa nu aveti intentia sa il utilizati foarte des, doar ca rezerva de lichiditate, acest card va poate scuti de plata comisionului anual.

via moneycenter

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.