Jump to content

Recommended Posts

Posted

Va salut si sper ca am postat unde trebuie.Am o mare problema ce nu mai imi da pace deloc si ma inebuneste de cateva zile.Sper din tot sufletul sa gasesc rezolvare aici si acum voi incerca sa-mi expun problema cu scuzele de rigoare dar nu sunt un expert in asemenea lucruri.

Am deschis de doua luni un forum cu un bun prieten,el urmand sa se ocupe de optimizare iar eu de scris,moderare,tot ce tine de activitatea zilnica a unui forum.In ultima vreme am observat ca de cate ori intra google ( si intra non-stop ),se uita doar pe member list si pe useri, ii ia pe rand si iar si iar.Nu il vad pe topicuri sau pe subiectele deschise, el e mereu pe member list.Intr-un timp Yahoo care chiar era unde google nu,era mai prezent,acum daca e o data pe zi iar MSN e o adevarata sarbatoare cand intra.

Nefiind experimentat dar deja stresat am intrat pe instrumente ptr webmasteri iar la cuvintele cheie am avut un soc,numai tampenii : replies,unread,yesterday,july, board, kast, stats,calendar etc.E ceva normal?

Ce sa fac si unde sa intervin,cred ca asta e cauza de google imi sta ba pe member list,ba pe useri sau pe calendar si din cand in cand pe board index,dar deloc topicuri.

Va multumesc si daca se gaseste un binevoitor i-as fi extrem de recunoscator.

Posted

Rata/viteza de indexare a unui forum/site este data printre alti factori si de numarul de articole adaugate zilnic, mai exact, de frecventa actualizarii continutului site-ului/forumului. Cum adica ? Pai, cu cat vei adauga mai multe articole (de preferat unice) pe forum, cu atat acesta va fi vizitat si indexat mai des si repede de crawler-ul Google si nu numai.

Pentru a vedea numarul de pagini indexate de catre Google, foloseste cautarea: site:topic-mania.ro (click)

In rest, ar fi bine sa actualizezi tinand cont de instructiunile afisate chiar in fisier, robots.txt, ce poate fi gasit la adresa: http://topic-mania.ro/robotstxt.txt

Dupa actualizare va trebui sa stergi txt-ul dinaintea extensiei fisierului, adica din robotstxt.txt sa devina robots.txt, iar continutul acestuia va trebui sa fie:

User-agent: *
Disallow: /admin/
Disallow: /cache/
Disallow: /converge_local/
Disallow: /hooks/
Disallow: /ips_kernel/
Disallow: /retail/
Disallow: /public/style_captcha/
Disallow: /index.php?app=core&module=task
Disallow: /index.php?app=core&module=usercp&tab=forums&area=forumsubs
Disallow: /index.php?app=core&module=usercp&tab=forums&area=watch&watch=topic
Disallow: /index.php?app=forums&module=extras&section=forward
Disallow: /index.php?app=members&module=messaging
Disallow: /index.php?app=members&module=chat
Disallow: /index.php?app=members&module=search
Disallow: /index.php?app=members&module=search&do=active
Disallow: /index.php?&unlockUserAgent=1
Disallow: /*app=core&module=usercp
Disallow: /*app=core&module=usercp
Disallow: /*app=members&module=messaging
Disallow: /*&p=
Disallow: /*&pid=
Disallow: /*&hl=
Disallow: /*&start=
Disallow: /*view__getnewpost$
Disallow: /*view__getlastpost$
Disallow: /*view__old$
Disallow: /*view__new$
Disallow: /*view__getfirst$
Disallow: /*view__getprevious$
Disallow: /*view__getnext$
Disallow: /*view__getlast$
Disallow: /*&view=getnewpost$
Disallow: /*&view=getlastpost$
Disallow: /*&view=old$
Disallow: /*&view=new$
Disallow: /*&view=getfirst$
Disallow: /*&view=getprevious$
Disallow: /*&view=getnext$
Disallow: /*&view=getlast$
Disallow: /*?s=
Disallow: /*&s=
Disallow: /forum/index.php?app=core&module=global&section=login&do=deleteCookies
Disallow: /forum/index.php?app=forums&module=extras&section=rating
Disallow: /forum/index.php?app=forums&module=forums&section=markasread[/code]

O alta sugestie pentru grabirea indexarii forumului tau ar fi folosirea unui [b][color="#FF8C00"]sitemap[/color][/b] si introducerea lui in [b][color="#FF0000"]GWT[/color][/b] ([b]Google Webmaster Tools[/b]); vezi:

Tot pentru grabirea indexarii va trebui ca tu sau colegul tau ([i]asa cum ai spus[/i]) sa se ocupe de obtinerea de link-uri cat mai relevante spre forumul in cauza.

Numai bine :pct2: !

• Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Salut Gabi, apreciez promtitudinea ta si iti multumesc.

Am intrat pentru a vedea numarul de pagini indexate de catre Google si cum era de asteptat, majoritatea titlurilor sunt membru list si numele userilor de pe forum.Sunt si celelalte categorii ce ma intereseaza dar predomina member list si denumiri useri.

Iar aici imi apare asa:

robots.txt file Downloaded Status

http://www.topic-mania.ro/robots.txt'>http://www.topic-mania.ro/robots.txt 9 hours ago 404 (Not found)

iar aici imi apare asa:

Test results

Url Googlebot

http://www.topic-mania.ro/

Allowed

Detected as a directory; specific files may have different restrictions

e in regula?

Posted

Te conectezi/loghezi cu un client FTP sau via cPanel la serverul unde ai gazduit forumul, lucru ce iti va da posibilitatea sa vezi toate fisierele forumului tau (mai exact in public_html).

Descarci fisierul robotstxt.txt, stergi tot ce e in el si adaugi ce ti-am scris eu mai sus ca ar trebui sa contina, apoi salvezi modificarile. Dupa aceea inchizi fisierul si il redenumesti din robotstxt in robots, urmand ca apoi sa il urci, folosind clientul FTP sau cPanel-ul pe server.

Succes :pct2: !

Cum pot sustine forumul?
--------------------

Posted

Vad ca nici acum nu ai pus fisierul robots.txt

Descarca fisierul atasat in acest post si il pui in radacina site-ului tau, exact cum ti-a spus Gaby mai sus.

robots.txt

• Upvote 1

Tratează oamenii la fel cum vrei să te trateze şi ei pe tine.

• 1 month later...
Posted

Am o intrebare: Stie cineva de ce nu imi indexeaza

Google pagina principala Index.php ?

Specific ca pana acum o luna eram cam primul pe cateva segmente de cautari iar acum aproape

am disparut odata cu neindexarea primei pagini . Site-ul nu este infestat , nu are materiale despre nuditate sau

orice ar fi interzis de google.

Multumesc

Posted

Verifica fisierul robots.txt si vezi sa nu ai ceva de genul:

User-agent: *
Disallow: /index.php[/code] Deasemenea, verifica sa nu ai in codul sursa al paginii index.php o linie de genul:
[code]<head>
<title>...</title>
<META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOINDEX, NOFOLLOW">
</head>

Despre ce site este vorba ? Este cumva pe WordPress ? Daca da, ai instalat vreun plugin SEO in ultimul timp ?

Ai adus modificari site-ului ? L-ai promovat agresiv ? Ai obtinut backlink-uri multe intr-un timp scurt ?

Cum pot sustine forumul?
--------------------

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.