Jump to content

Google A Cumparat Motorola


Biencutza25

Recommended Posts

Tranzactia anului in telecomunicatii si tehnologie a venit pe neasteptate: Google a cumparat Motorola pentru 12,5 miliarde de dolari si odata cu ea si cele 17.000 de patente pretioase pentru viitorul smartphone, concurent al iPhone.

Pretul convenit, de 40 de dolari pe actiune, este cu 63% peste cotatia inregistrata de titlurile Motorola la inchiderea tranzactiilor de vineri de la bursa din New York.

Cumpararea Motorola de catre Google inseamna ca gigantul care a produs pana acum doar programe si sisteme de operare se apuca serios de componente hardware si isi va face propriile telefoane - de la conceptie pana la dotare si echipare.

Primul efect: caruselul actiunilor pe bursa

Actiunile Motorola (492 mil de rezultate in Google) au crescut cu 59% in urma anuntului, in timpul tranzactiilor electronice premergatoare deschiderii bursei new-yorkeze.

60510018.jpg

Google, al carui sistem de operare Android este instalat pe telefoane fabricate de Motorola Mobility si companii precum Samsung Electronics, a obtinut astfel numai putin de 17,000 de patente necesare sa concureze mai eficient iPhone-urile Apple.

Ca rezultat al acestei tranzactii compania americana nu se va mai lupta pentru suprematie cu Microsoft (producator de sisteme de operare pentru smartphone-uri) ci direct cu gigantul Apple.

Ca romanu' nu-i nici unu,unde-s multi, putea fi unul.

4397.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.