Jump to content

Recommended Posts

Posted

• DDR SDRAM - Double Data Rate SDRAM sau DDR1 - primele memorii DDR au facut echipa cu generatia calculatoarelor de peste 1Ghz, acest prag fiind atins pentru calculatoarele destinate publicului larg in anul 1999. Prima placa de baza cu suport DDR a fost disponibila in toamna anului 2000. Pe piata calculatoarelor personale memoriile DDR au coexistat cu cele SDR, tranziţia catre acest standard fiind incheiata abia cand pe piata calculatoarelor personale nu s-au mai gasit placi de baza compatibile cu memoriile SD-RAM.
    Memoriile DDR1 pot avea frecventele: 400 MHz / 333 MHz / 266 MHz
  • DDR2 - Acest standard a devenit disponibil pentru utilizatori la jumatatea anului 2003. Momentan sunt cele mai comune tipuri de memorie in randul calculatoarelor personale.
    Memoriile DDR2 pot avea frecventele: 1066 MHz / 800 MHz / 667 MHz / 533 MHz / 400 MHz
  • DDR3 - desi anuntate inca din 2005 primele placi de baza cu suport pentru acest tip de memorie au aparut in vara anului 2007. In prezent reprezinta cea mai performanta sluţie iar costurile de achizitie sunt apropiate de cele pentru generatia anterioara, DDR2.
    Memoriile DDR3 pot avea frecventele: 2133 MHz / 2000 MHz / 1866 MHz / 1800 MHz / 1600 MHz / 1333 MHz / 1066 MHz / 800 MHz / 667 MHz

diferentememoriiddrddr2.png

Numai bine :pct2: !

• Thanks 1
  • Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

• 4 months later...

Posted

Era cineva pe un forum, care a zis: "Ia să mai pun eu nişte ram".. şi a cumpărat DDR3, deşi el avea DDR2 sau DDR1.. şi ghiciţi ce a făcut: a tăiat pinii de pe ram ca să intre în slot :)). Rezultatul: placa de bază moartă :D.

Posted

Sau, dacă vrei să mai râzi puţin, tot pe acel forum am găsit:

Aici: "Am venit cu el, pentru că nu mai merge! Să ştiţi că nu am umblat la sigiliu!"

Dacă se poate vedea:

- placa de bază stă într-o parte

- placa video a fost scoasă din slotul ei

- eu scors nişte şuruburi de la HDD, Sursă şi Placa de bază.

:)):)):))

• 10 years later...
Posted

Posibil sa functioneze, dar depinde de specificatiile placutei de 1600 Mhz. Depinde si de placa de baza. In cele mai multe cazuri, nu.

Teoretic, nu e recomandat sa le amesteci. Cauta una identica cu cea de 1333, sau una cu aceeasi viteza daca e de la alt producator.

• gaby unpinned this topic

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.