Jump to content

Ce Inseamna Wi-Fi ?


gaby

Recommended Posts

Wi-Fi este prescurtarea de la "Wireless Fidelity", si reprezinta o categorie de produse compatibile cu standardele WLAN (Wireless Local Area Networks) bazate pe protocoale IEEE 802.11. Noile standarde care au precedat specificatiile 802.11, cum ar fi 802.16 (WiMAX), fac parte din retelele actuale si ofera multe imbunatatiri, de la arii mari de acoperire pana la viteze mari de transfer.

Utilizarea retelei Wi-Fi este utilizata in principal de dispozitivele mobile si pentru retele locale ale caror clienti nu sunt stationari, ci se deplaseaza dintr-o zona in alta. De asemenea, conectarea wireless (fara fir) permite unui utilizator care detine un "wireless-enable computer" sau un PDA (Personal Digital Assistant) sa se conecteze la resursele unei retele sau la Internet, cand se afla in apropierea unui access point. Regiunea geografica acoperita de unul sau mai multe access point-uri se numeste hotspot.

Suportul pentru Wi-Fi este furnizat de diferite dispozitive hardware, si de aproape toate sistemele de operare moderne pentru calculatoarele personale, routere, telefoane mobile si cele mai avansate console de jocuri.

Produsele certificate oficial au prezent pe ele logo-ul Wi-Fi, care indica faptul ca produsul este interoperabil cu alte produse care afiseaza acest logo:

304px-Wi-Fi_Logo.svg.png

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.