Jump to content

Astronomii Au Făcut Cea Mai Preţioasă Descoperire Din Toate Timpurile: Planeta De Diamant!


alex008

Recommended Posts

Descoperirea unei noi planete în galaxia noastră s-ar putea dovedi a fi una cu adevărat preţioasă, dat fiind faptul că structura acesteia este formată din diamante!

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Manchester cred că au descoperit o mică planetă având masive structuri asemănătoare pietrei preţioase, aceasta născându-se după desprinderea unei stele imense din Calea Lactee.

Iniţial, potrivit Daily Mail, cercetătorii au detectat o stea neobişnuită, un pulsar, cu ajutorul Parkes Radio Telescope, instalat într-un observator din New South Wales (Australia), fiind descoperită ulterior atracţia gravitaţionala a unei mici planete ce orbita în jurul pulsarului.

Echipa de astronomi din Australia, Germania, Italia şi SUA crede că „planeta diamant” este tot ce a rămas din steaua originală, ajungând acum la o lăţime de 40.000 de kilometri, de cinci ori mai mare decât diametrul Pământului.

Planeta se află la 4.000 de ani-lumină depărtare, în Constelaţia Şarpelui, orbitând în jurul pulsarului denumit generic PSR J1719-1438 într-un interval de doar două ore şi 10 minute.

Unul dintre membrii echipei de cercetători, dr. Michael Keith a declarat că „planeta este formată în mare măsură din carbon şi oxigen, pentru că elemente mai uşoare, precum hidrogenul ori heliul nu ar permite efectuarea orbitei în jurul pulsarului”.

Ceea ce înseamnă, potrivit aceluiaşi specialist, că densitatea materiei planetei este una tipică unei structuri cristaline, cel mai probabil, diamant.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.