Jump to content

Definire Eroare 404 / Cu Sau Fara Eroare 404 Personalizata ?

Recommended Posts

Posted

Buna seara,

revin la dumneavoastra pe forum cu o noua intrebare.

Am o nelamurire

.htaccess se folosesc redirectionarile, dupa caz:

exemplu:

ErrorDocument 404 /erori/404.html

ErrorDocument 500 /erori/500.html

etc.

intreb:

daca eu am deja create paginile 404.html sau 500.html in root-ul site-lui sau in folderul erori de ce trebuie sa mai folosesc in .htaccess directionarile respective? cu ce ma ajuta sau cum e mai bine sa procedez?

multumesc mult, anticipat !

Posted

Buna seara, scuze pentru intarzierea cu care am raspuns.

In cazul in care nu definiti calea catre paginile de eroare personalizate (care pot arata cum doriti dvs.), adica:

ErrorDocument 404 /erori/404.html 
ErrorDocument 500 /erori/500.html
[/code]

in momentul intalnirii acestora, serverul pe care aveti gazduit site-ul/urile va returna o pagina de eroare implicita (daca are una), ca de exemplu:

hostgator404.png

[i](si daca aveti noroc, vi se ofera si un cupon cadou :)) -> glumesc)[/i]

Daca serverul nu are o pagina implicita care sa fie returnata in caz de eroare 404, 500, etc., atunci browserul va va afisa pagina 404 implicita, ca de exemplu:

ie404.png

In legatura cu: "[b][color="#008000"]cu ce ma ajuta sau cum e mai bine sa procedez ?[/color][/b]"

Este indicat sa folositi pagini personalizate de eroare, pentru a tine totusi utilizatorii pe site. Un utilziator mai putin experimentat, in momentul in care va intalni o eroare 404, 500 sau oricare alta, mai mult ca sigur va parasi site-ul; insa, daca i se va afisa o pagina de eroare personalizata in care sa i se explice faptul ca pagina accesata nu exista ([i]in cazul erorii 404)[/i], cu link sau redirectionare catre index-ul site-ului si/sau o casuta de cautare, utilizatorul va intelege mai bine situatia, iar in acest fel e posibil ca acesta sa nu inchida site-ul dvs., ci sa mai ramana o vreme.

Va recomand trei articole interesante, pe aceasta tema: si si - ultimul punct.

Numai bine :pct2: !

• Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.