Jump to content

Problema Pc: Are Curent Dar Nu Porneste!


georginho

Recommended Posts

Am cautat pe internet explicatii despre ce s-a intamplat si am gasit, dar partial si foarte vag.

Sa descriu problema, la un moment dat acum 4 zile n-a mai pornit calculatorul, aparent din senin.

Simptomul este in felul urmator: apas pe power, se aprind beculetele de la placa de baza si carcasa, pornesc toate ventilatoarele(sursa, procesor, video, carcasa) si intr-o secunda se sting toate.

Sursa are curent in ea, pentru ca alimenteaza placa de baza si comutatorul de pe sursa are beculet care merge.

Am incercat urmatoarele: deconectat placa video, scos hard diskurile, scos placute RAM, umblat pe la toate mufele din carcasa, sters si aspirat praf de peste tot din carcasa si absolut nimic nu s-a intamplat.

Beculetul de pe placa de baza care spune ca placa de baza are curent, este pornit.

Sursa este un Fortron BlueStorm 2 500W, deci nu e vreun low-end.

Restul sistemului: MB Abit AB9, Core 2 Duo E6400, 4 GB RAM, 2 HDD-uri.

Mai precizez ca as tinde sa cred ca nu ar fi o problema la butonul de power de la carcasa pentru ca din ce am inteles el doar da un impuls, iar pe acesta il da, pentru ca se aprinde un moment becul de la buton.

Va rog un sfat, as vrea sa rezolv fara sa implice bani, sper

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Buna,

am urmatorul sistem: MB- asus m4a787td-v evo

GC- gainward gts 250

RAM- 4GB ddr3 1333Mhz

Proc- AMD phenom II

Sursa- LC6600 de 600w

carcasa- raidmax qantum( 5 coolere)

problema a aparut dupa ce am instalat componentele in noua carcasa( raidmax), cand pornesc butonul de la sursa led-ul de pe placa de baza porneste iar cand apas butonul de start imi pornesc coolerele dar se opresc aproape instant, am scos toate componentele si am lasat doar sursa si placa de baza si tot nu imi porneste, am verificat vizual placa de baza si nu are nici un defect vizibil, condensatorii sunt ok toti, procesorul e asezat unde trebuie, coolerul la fel, mufele sunt conectate bine.Va rog daca aveti vre-o sugestie ceva sa imi scrieti ori aici ori p mail dani.sisif@yahoo.com.

Link to comment
Share on other sites

componentele le poti testa pe alt comp? De ex la un prieten, sa scoti sursa lui, si sa o bagi pe a ta..eventual la fel cu placa de baza si ce mai ai..

Pasta termoconductoare e pusa bine? Pinii la procesor sunt drepti?

am verificat si placa si sursa si sunt ok amandoua, trebuie sa mai incerc sa vad mufele poate poate ii dau de cap

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

E un scurt undeva la placa de baza. Vezi sa nu fie suruburile prinse prea strans pentru ca solicita si tin placa de baza indoita (poate). Verifica si pinii de pe soclul procesorului, sa nu cumva sa se fi indoit 1-2 pini. Am patit acelas lucru cand am montat componentele pe un pc nou, dupa incercari multiple de a scoate toate componentele am realizat ca erau cativa pini pe placa de baza care erau indoiti, si se crea un scurt, iar sursa intra in protectie (din cauza asta se stinge aproape instant dupa ce apesi butonul de power).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.