Jump to content

Cum Deschid Fisierele .daa (Direct Access Archives) ?

Recommended Posts

Posted

Pentru ca majoritatea articolelor de pe pctroubleshooting.ro au la baza un fapt real, nici acesta nu face exceptie de la regula. O ruda a descarcat zilele trecute un film ce avea extensia .DAA. A incercat sa-l deschida cu BS.Player, cu WinDVD, cu WinAMP si eu stiu ce alte playere mai avea in calculator. Bineinteles, nimic nu a reusit sa deschida filmul, asa ca a apelat la mine.

daa1250.png

Ei bine, DAA se traduce prin Direct Access Archives, fisierele cu extensia .daa fiind imagini de disc, format proprietate a PowerISO Computing INC.

Asadar, programul oficial care poate citi/deschide imaginile .daa, este: PowerISO

*Există totusi o problema: in varianta shareware PowerISO nu accepta decat fisierele de maxim 300 Mb (adica mai putin de jumatate din capacitatea standard a unui CD) iar dupa aceea trebuie sa platiti 29.95 $.

Ei bine, pe langa PoweIso, exista si gBurner care stie sa citeasca/deschida fisierele .daa

!!! Acestea fiind spuse, in incheiere urmeaza informatia cea mai importanta, din punctul meu de vedere, a acestui articol: Pe mine neinteresandu-ma sa instalez alte soft-uri, am cautat si gasit o alternativa mult mai comoda. Despre ce este vorba ? Despre Daa2iso: http://aluigi.org/mytoolz.htm, un mic convertor gratuit, dezvoltat de Luici Auriemma, care transforma fisierele cu extensia .daa in fisiere cu extensia ISO, fisiere ce pot fi deschise cu Daemon Tools, Alcohol 120%, etc.

Modul de folosire este destul de simplu. Se descarca arhiva daa2iso.zip care nu are decât 47 Kb, se dezarhiveaza pe hard disk si se lanseaza in executie fişierul daa2iso.exe. Va va aparea o fereastra de navigare in care alegeti fişierul cu extensia .daa si in cateva minute aveti salvat un ISO.

Numai bine :pct2: !

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.