Jump to content

Cand Vom Avea Internet Mobil De 100 Mb/s ?


gaby

Recommended Posts

Licitatia pentru primele licente de comunicatii din generatia a patra (4G LTE) se va incheia spre finele anului 2012, iar in 2013 tehnologia va fi prezenta si in Romania, a declarat, joi, presedintele autoritatii de reglementare in telecom (ANCOM), Catalin Marinescu.

"Comisia Europeana insista pentru tranzitia de la analog la digital in domeniul TV, proces care va avea ca efect eliberarea frecventelor necesare tehnologiei LTE. In Romania nu suntem foarte avansati cu aceasta tranzitie, dar suntem pregatiti ca in 2012 sa aiba loc primele licitatii pentru LTE in banda de frecvente de 2,6 GHz. Sper ca licitatia sa se incheie spre finele anului 2012, ceea ce inseamna ca LTE va fi disponibila in 2013" , a spus Catalin Marinescu.

verizon4glte.png

El a adaugat ca tehnologia 3G este una matura si ca 4G LTE (Long Term Evolution) nu va fi adoptata foarte repede de clienti.

"Operatorul va investi primul, iar apoi vom avea nevoie de aplicatii pentru a intelege cat de importanta este tehnologia LTE", a mai spus el.

Tehnologia 4G va permite transferuri de date la viteze de pana la 100 MB/s intr-o retea radio. Spre comparatie, retelele actuale ale operatorilor locali mobili asigura transferuri de date cu viteze de pana la 21,6 MB/s.

Viteza ridicata de transfer a datelor va permite operatorilor sa furnizeze servicii de video streaming de inalta definitie (HD), supraveghere video HD, videoconferinta HD cu apel video si apel mobil, jocuri online, acces Internet in banda larga si aplicatii bazate pe media portal.

De asemenea, tehnologia 4G va permite operatorilor sa faca fata cresterii exponentiale a traficului de date mobile si sa isi diminueze costurile operationale, in conditiile in care, in 2010, numarul de utilizatori de telefonie mobila in banda larga l-a depasit pe cel al utilizatorilor de telefonie fixa.

via TehnoPol

  • Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.