Jump to content

Recommended Posts

Posted

salut, ma chinui de ore bune sa gasesc o solutie pentru problema mea… nu-mi merge microfonul, adica mufa frontala nu-mi detecteaza microfonul, castile se aud dar mic-ul nu merge, l-am bagat si in spate iar acolo e totul in regula, nu inteleg care ar fi problema, acum cateva zile mergea ok apoi intr-o dimineata observ ca nu mai “functioneaza”. Daca ma puteti ajuta va rog mult?!

Posted

Daca il bagi in spate functioneaza iar daca il bagi in panoul frontal nu mai functioneaza ?

Vezi prin bios sa ai bifata optiunea: "disable front panel detection"

Exact, daca-l bag in spate merge fara probleme, dar cand incerc sa-l bag in fata nu-l recunoaste, castile merg la fel de bine si in panoul frontal si in spate. o sa ma uit acum prin bios sa vad daca am optiunea aceea.

Posted

Scuza-ma, nu in bios trebuie sa te uiti pentru optiunea: "Disable front panel detection", aseara ma gandeam la altceva :-s:

realtekhdaudiomanager.jpg

Daca nu-ti apare foder-ul acela din dreapta in: BIOS -> Advanced Settings -> Chipset Configuration -> seteaza Front Panel Control de pe [Auto] pe [Enabled].

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Mie nu-mi apare microfonul frontal in optiunile driver-ului...am cautat si in bios si n-am gasit chipset config...poate din cauza ca nu i-am facut nici un update la bios?

Posted

Uita-te si prin manualul placii de baza. Ar trebui sa fie 2 tipuri de conectari la front Panel - unul HD Audio, si altul AC97. Cum nu am vazut carcase cu HDAudio la front panel, trebuie sa folosesti modul de conectare de la AC97. Aceste optiuni ar trebui sa fie gasite prin BIOS - > Advanced -> Onboard Configuration -> Front Panel Type sau ceva de genul.

bios7_advanced_onboard.jpg

Vezi si: http://www.viaarena.com/forums/showthread.php?t=43516 si http://www.viaarena.com/forums/showthread.php?t=43012

P.S: Poti incerca si o reinstalare a driver-ului audio.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Multumesc mult ca incerci sa ma ajuti dar nu am aceasta optiune cu front panel...onboard settings...poate din cauza ca nu i-am facut niciodata update de bios de cand am luat pc-ul( il am de aproximativ 3-4 saptamani ). Mentionez ca nici nu stiu sa-i fac update ca altfel ii faceam...am trecut prin toate setarile din bios si n-am gasit nimic legat de acele setari din poza expusa de tine...

Posted

M-am uitat mai atent si eu am optiunea Integrated Peripherals iar apoi imi apare HD Audio Controller sau ceva de genu care e pus pe enable, mai am onboard lan care e pus pe enable, in rest nimic, front panel sau AC97...

Update sau reinstalarea driver-ului audio am facut-o de jde mii de ori, nu cred ca asta e cauza. Nici primele zile cand mi-am luat pc-ul nu-mi mergea front panel-ul apoi mi-a intrat un prieten prin team viewer si mi-a bagat un driver special pt front panel, ar fi putut face ceva incat sa-mi mearga o perioada de timp iar apoi sa apara probleme cu microfonul?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.