Jump to content

Nvidia A Prezentat Primul Procesor Mobil Din Lume Cu 4 Nuclee: Tegra 3


gaby

Recommended Posts

Nvidia anunta lansarea noului procesor Nvidia Tegra 3, deschizand astfel drumul catre o noua era a dispozitivelor mobile echipate cu procesoare quad-core.

Procesorul Tegra 3, cunoscut anterior dupa numele de de cod "Proiectul Kal-El", ofera o imbunatatire a performatei vizuale de pana la de 3x mai mare decat performanta procesorului Tegra 2, cu un consum de energie cu pana la 61% mai putin. Acest lucru se traduce intr-o durata de viata a bateriei de pana la 12 ore pentru redarea video HD.

Tegra-3-processor.png

Procesorul Tegra 3 implementeaza o noua tehnologie in curs de patentare, cunoscuta sub numele de Variable Symetric Multiprocessing (vSMP). vSMP include un al cincilea procesor "ajutator", dezvoltat in mod special pentru aplicatii care necesita un nivel de performanta mai scazut. Cele patru nuclee principale sunt special proiectate pentru aplicatiile care au nevoie de o performanta ridicata si consuma in general mai putin decat procesoarele dual-core.

In timpul utilizarii unor aplicatii ce necesita un consum de energie scazut – precum auditia muzicala, redarea video sau actualizarea datelor in fundal – procesorul Tegra 3 isi inchide complet cele 4 nuclee de performanta foloseste in schimb nucleul ajutator. In cazul aplicatiilor ce necesita un nivel de performanta ridicat – precum navigarea pe internet, folosirea mai a mai multor aplicatii concomitent si jocuri – Procesorul Tegra 3 isi dezactiveaza nucleul ajutator.

Nucleele quad-core din cadrul procesorului Tegra 3 sunt complementate de un noua unitate de procesare vizuala Nvidia GeForce cu 12-nuclee, care ofera un nivel de realism imbunatatit datorita iluminarii dinamice, efectelor fizice si scenelor de inalta rezolutie, plus support pentru modul 3D stereo, oferind dezvoltatorilor de jocuri mijloacele pentru realizarea jocurilor de ultima generatie.

via TehnoPol

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.