Jump to content

Cum Sa Ascund Sau Sa Demontez O Partitie In Windows ?


gaby

Recommended Posts

In cazul in care doriti sa ascundeti o partitie din Windows, va prezint o solutie usoara dar nu prea complexa/perfecta (adica, ascunderea se poate anula fara prea mari batai de cap), fiind genul de solutie suficienta pentru ca spiritele atehnice sa nu stie ce sa faca. Asadar, daca vreti sa ascundeti o partitie de copii (presupunand ca nu va depasesc in cunostinte tehnice), fata de un coleg de camera/servici, sau fata de anumiti membrii ai familiei, tot ce trebuie sa faceti este sa mergeti in Computer Management sai sa stergeti litera asociata partitiei in cauza.

computermanagement.jpg

Pentru a lansa Computer Management scrieti aceste cuvinte in casuta de cautare a meniunui Start (Windows 7), sau dati click dreapta pe Computer -> Manage. Navigati la: Storage -> Disk Management, urmand sa dati click dreapta pe partitia de ascuns. Alegeti optiunea: Change drive letter and drive paths.

Vi se va afisa o mica fereastra ce are si butonul Remove. Click pe acesta si... partitia va ramane acolo, fisierele vor ramane pe partitie, insa nu vor mai putea fi accesate. Nu doar ca nu mai apare in Explorer/My Computer dar nu o mai puteti accesand nici daca veti scrie manual calea.

!!! Pentru a o face accesibila din nou, va trebui sa parcurgeti din nou pasii de mai sus, de aceasta data redandu-i lietera pentru acecsare.

Observatia 1: Schimbarea literei este utila daca doriti ca o memorie USB sa nu ia aleator o litera. Puneti ceva de la M in sus si asa va ramane oricand reconectati dispozitivul.

Observatia 2: Alternativa de ascundere din Command Prompt este mountvol E: /D, unde E: se inlocuieste cu ce unitate doriti (E: e evident pentru unitatea E), iar /D nu are legătură cu vreo unitate D ci e parametrul pentru a indica faptul ca dorim de-mount-area unitatii indicate anterior.

Atentie: fereastra Command Prompt trebuie lansata cu drepturi de administrator.

Numai bine :pct2: !

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.