Jump to content

Are Rost Sa Defragmentez Hdd-Ul?


gaby

Recommended Posts

Prin intermediul acestui articol voi incerca sa raspund unei intrebari destul de comune in randul utilizatorilor de calculatoare, si anume: este utila sau inutila defragmentarea hard-disk-urilor ?

Daca folositi calculatorul de cel putin 5 ani atunci mai mult ca siguri ati defragamentat cel putin o data HDD-ul manual. Ei bine, aflati ca in ultimele sisteme de operare (Windows Vista si Windows 7) defragmentarea este automata.

defragmentarehdd.png

Bineinteles, exista tot felul de voci pro si contra cum ca are sau cum ca nu are niciun efect real, vizibil sau masurabil. Ei bine, este categoric utila. Imaginati-va ca aveti o carte. Primul capitol il pastrati acasa, dar al doilea capitol in casa unui prietene de pe o alta strada. Al treilea poate chiar in alt oras, s.a.m.d. Experienta cititului este ingreunata de aceasta raspandire a capitolului, nu ? Similar si informatia de pe hard-disk-uri este citita mai rapid daca este bine grupata. Defragmentarea se asigura ca un fisier (care pe HDD este scris pe bucati) poate fi citit usor si rapid, avand toate bucatile asezate apropiat.

Pentru hard-disk-urile traditionale raspunsul articolului este deci:

■ daca folositi Windows Vista sau Windows 7 uitati de defragmentare (maxim verificati daca nu ati dezactivat defragmentarea automata – scrieti "defrag" in meniul Start si accesati aplicatia am găsit rapid aplicaţia Disk Defragmenter, iar in fereastra deschisa scrie clar Scheduled defragmentation is turned on)

■ daca folositi un Windows mai vechi (de exemplu: XP), ar trebui sa va preocupe defragmentarea, adica sa o porniti manual.

* Poate ca unii dintre dvs. se vor intreba de ce am spus hard-disk-urile traditionale. Raspunsul acestei intrebari este: pentru ca sunt si cele SSD (Solid State Drive), caz in care neaparat trebuie dezactivata defragmentarea automata. Aceasta nu doar ca nu este necesara, data fiind insasi realizarea acestor HDD-uri, dar mai mult, ar dauna timpului lor de viata.

Numai bine :pct2: !

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.