Jump to content

10 Motive Pragmatice Sa Nu Piratezi Software


midnight

Recommended Posts

10 motive pragmatice sa nu piratezi software

In timp ce toata lumea stie ca risca sa se supuna unor sanctiuni daca practica pirateria software, nu multi se gandesc serios la motivele concrete pentru care descarcarea ilegala de software sau de filme nu este o optiune de luat in calcul.

Dincolo se ilegalitatea comisa, exista multe alte motive pragmatice pentru care este bine sa NU devii un pirat software. Maximum PC le-a gasit pe cele mai convingatoare.

1. Stabilitatea aplicatiilor

O multitudine de programe piratate va ofera o experienta neplacuta in utilizare pentru ca de cele mai multe ori, in ciuda eforturilor hackerilor care muncesc din greu pentru a sparge software-ul vizat, crack-ul rezultat nu este intotdeauna eficient si lipsit de probleme.

Acest lucru poate duce la instabilitatea software-ului si chiar la caderi de sistem.

2. Stocare

Descarcarea de pe torenti a unor programe piratate va pune in situatia de a salva aplicatiile respective cumva: ori pe hard disk-ul computerului, ori pe DVD-uri sau alte medii.

Spre deosebire de aplicatiile cumparate legal, in cazul carora chiar daca suportul media se strica, poti oricand solicita o copie noua. In cazul software-ului piratat, trebuie sa o iei de la inceput: cautat pe internet, cautat torenti, descarcat, scris DVD-uri, gasirea unor crack-uri etc.

3. Actualizari

Probabil ca nici nu mai trebuie sa amintim faptul ca in zilele noastre toate programele beneficiaza de actualizari (update-uri). Un software piratat nu poate fi actualizat sau upgradat.

10 motive pragmatice sa nu piratezi software

4. DRM

Aparitia DRM (Digital Rights Management) a reprezentat o adevarata drama pentru piratii software (exageram si noi un pic…) Motivul este ca DRM-ul face din ce in ce mai dificila autentificarea software-urilor piratate.

5. Virusi si malware

Multe programe crackuite ascund in ele diversi virusi si aplicatii malitioase, iar acest lucru nu va este, in mod sigur, necunoscut. Depinde doar cat de dispusi sunteti sa riscati sanatatea sistemului de operare pentru a juca cine stie ce joc pe care nu aveti posibilitatea financiara sa il cumparati.

10 motive pragmatice sa nu piratezi software

6. Suport tehnic

Atunci cand instalezi aplicatii piratate, in afara de ajutorul pe care ti-l pot oferi utilizatorii de forumuri, esti pe cont propriu. Este normal totusi ca pentru o aplicatie piratata sa nu beneficiezi de ajutor tehnic de la firma de unde …nu ai cumparat programul.

10 motive pragmatice sa nu piratezi software

7. Probleme Legale

Din nou, nu trebuie sa va mai spunem ca folosirea de software ilegal se pedepseste cu sanctiuni severe.

Legea a fost, evident, promovata de companiile producatore de content ce pot fi victime ale pirateriei. Nu va jucati cu focul spunand ca doar comercializarea de software piratat este “penala”!

10 motive pragmatice sa nu piratezi software

8. Mai putine jocuri pentru PC

De teama pirateriei, impotriva careia nu prea exista solutii suta la suta eficiente, multe companii producatoare de jocuri incep sa refuze lansarea titlurilor noi pentru PC. Este trist, dar adevarat.

9. Cercetare si Dezvoltare

Pirateria si micsorarea veniturilor estimate pentru comercializarea unor programe se vede in reducerea activitatii de cercetare si dezvoltare a noilor versiuni de programe, dar si a patch-rilor si add-on-urilor.

10. Programatorii merita mai mult respect

Probabil cel mai bun motiv sa nu piratezi programe este legat de dezvoltatori. Toata munca pe care o depun ei pentru a realiza un produs (atentie, un produs comercial!) se duce pe apa Sambetei.

Iar marii publisheri de jocuri au apelat de cateva ori la concedierea echipelor de dezvoltatori, tocmai pentru ca produsul care trebuia sa acopere cheltuielile departamentelor a fost piratat…

sursa: http://it-area.info/10-motive-sa-nu-piratezi/

Link to comment
Share on other sites

Si eu iti dau 2 motive mari pt care pirateria asta este practicata:

1. Salariul in Romania este foarte mic, oamenii abia daca pot sa-si cumpere de mancare si sa-si plateasca darile, daramite sa-si mai si cumpere software-uri.

2. Preturile deobicei sunt foarte mari

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.