Jump to content

Recommended Posts

Posted

Am 320GB, cum credeti ca ar trebui sa-i impart mai bine in 3 partitii?

Daca e mai bine cu 2 partitii. Acum am 3, dar daca atunci cand o sa fac windowsul o sa-mi ceara sa fac tot 3 partitii? Sau creez atunci si sterg cate vreau?

Sper ca ati inteles :))

Posted

Culmea da am inteles dar tu chiar vrei mai multe partiti de 2?cand reinstalezi Windowsul poti face cate partiti vrei tu de cati GB fiecare si poti sa le stergi pe acestea existente,dar inainte sa te hotarasti sa instalezi Windows ,sa iti salvezi datele importante,gen poze,filme,jokuri,documente,ce stii tu mai bine.

Posted

Nu cred ca are vreo importanta ca-s 2 sau 3. Eu unul pe hard de 250 Gb am 2 partitii. Eu am unul de 50 (C-ul) si restul pe D. Conteaza sa ti le aranjezi tu bine: Adica sa ai spre exempl un folder cu filme un folder cu programe, un folder cu muzica etc si eventual cu subfoldere pentru diferite genuri ca sa poti sa gasesti usor ceea ce cauti.

Parerea mea

Posted

Eu am 3 partitii:

C-Obisnuitul C, cu windows si programe necesare.

D-Muzica, Jocuri, Filme, Imagini (pe categorii, cum a precizat si Alex)

E-Diverse chestii, cum ar fi: installuri ale jocurilor, programelor, chestii pentru scoala.

Merci de raspunsuri :) voi cat timp ati stat cu un windows pana sa-l reinstalati?

Aici depinde foarte mult cum il intretii... . La fel ca Hed, 2,3 ori pe an. Dar, ca sa raspund la intrebare, pe primul meu PC nu am instalat windowsul timp de 3ani; asta pana cand pur si simplu a murit.

fWy1P.gif

Posted

De la 3 in sus... eu unu am obiceiul prost sa instalez si sa dezinstalez programe in prostie si sa mai iau din cand in cand virusi naspa care ma obliga sa o fac. Daca esti atent te tine si 1-2 ani fara o instalare (asa are un prieten).

Posted

De la 3 in sus... eu unu am obiceiul prost sa instalez si sa dezinstalez programe in prostie si sa mai iau din cand in cand virusi naspa care ma obliga sa o fac. Daca esti atent te tine si 1-2 ani fara o instalare (asa are un prieten).

pai si pe mine m-a tinut 2 ani, l-am facut o data acum 6 luni, desi nu era nevoie prea mare, insa asa mi-a zis tata, deci 2 ani m-a tinut fara sa am virusi sau sa mearga prost ca sa-l refac

Posted

Pentru 320 GB eu recomand asa:

C - 50 de GB, suficienti pentru orice Windows ai instala.

D - 180 de GB, pentru programe si jocuri

E - 90 de GB, pentru Kit-uri, filme, si ce mai vrei tu.

Asa cum ti s-a spus si mai sus, numarul partitilor si numarul de GB alocati depind doar de tine si de cum iti place sa ordonezi datele.

In legatura cu: "Cat de des reinstalati Windows-ul ?"

Cat mai rar posibil. De obicei, doar cand reinstalarea este singura solutie.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Pentru 320 GB eu recomand asa:

C - 50 de GB, suficienti pentru orice Windows ai instala.

D - 180 de GB, pentru programe si jocuri

E - 90 de GB, pentru Kit-uri, filme, si ce mai vrei tu.

Asa cum ti s-a spus si mai sus, numarul partitilor si numarul de GB alocati depind doar de tine si de cum iti place sa ordonezi datele.

In legatura cu: "Cat de des reinstalati Windows-ul ?"

Cat mai rar posibil. De obicei, doar cand reinstalarea este singura solutie.

Eu as aloca 50gb pentru windows, dar ma enerveaza ca de fiecare data mi se umple :| Chiar dak eu instalez totul in D

Eum a gandeam asa:

200 in C pentru windows,jocuri si prog instalate

120 in D pt setupurile jocurilor si programelor, filme, muzica etc

c ziceti?

Posted

Eu as aloca 50gb pentru windows, dar ma enerveaza ca de fiecare data mi se umple :| Chiar dak eu instalez totul in D

Eum a gandeam asa:

200 in C pentru windows,jocuri si prog instalate

120 in D pt setupurile jocurilor si programelor, filme, muzica etc

c ziceti?

Nu recomand. In C e bine sa fie doar sistemul de operare. Iar daca partitia e de 50 de GB nu prea are cum sa se umple prea curand, asta daca nu instalezi jocuri si programe prin C. Asadar, raman la parerea mea, postata mai sus.

Instaleaza jocurile in D si nu o sa mai ai probleme .:) (Parerea mea)

De acord.

Cum pot sustine forumul?
--------------------

Posted

Pai, e bine ca sistemul de operare sa poata zburda liber pe partitia lui, fara a intra "in conflict" cu alte lucruri (programe/jocuri/virusi/ce mai vrei tu), dar in cea mai mare masura eu zic ca este vorba despre ordinea pe care ti-o doresti pe HDD. Pe langa asta, folosirea partitiei C doar pentru Windows este si o masura de siguranta. De ce ? Pai, daca se buleste Windows-ul, si esti nevoit sa-l reinstalezi, atunci cand vei formata partitia C in care tu ai stocate toate datele cat si Windows-ul, ce crezi ca se va intampla ? Corect, vei pierde tot.

Asadar, nu te opreste nimeni sa creezi doar o partie in care sa instalezi si sa stochezi tot, doar ca iti asumi niste riscuri.

Later Edit: Sorry, am vazut tarziu mesajul lui GodsOtherHand :-s.

Cum pot sustine forumul?
--------------------

Posted

Da dar dupa ce reinstalez windowsul, nu vor mai merge toate programele deoarece mai sunt fisiere si in C... deci daca le instalez in C nu e tot acelasi lucru? Tot trebuie sa sterg programele, deoarece nu o sa le mai pot nici dezinstala, pt ca nu le mai recunoastei n C panel/ add or remove programs... ce ziceti? :D

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.