Jump to content

Recommended Posts

Posted

Probabil ca nu sunt multe lucruri de spus pe care sa nu le stiti deja. Exista cateva companii ce scot jocuri care sunt cu siguranta exceptionale, de fiecare data. Valve este una dintre acele companii. Portal 2 este un joc ale carui calitate si feeling sunt acolo sus langa Half-Life. De fapt, acest joc a ridicat stafeta atat de sus incat sunt curios daca Valve o va depasi cu viitoarele jocuri.

Acest review nu este scris pentru cineva care nu este sigur daca Portal 2 este un joc ce merita incercat, din contra: daca acesta este cazul, nu mai cititi si luati jocul fara teama. Mai mult decat atat, daca deja ati jucat primul Portal, sunt sigur ca nu aveti nevoie de alta recomandare. Poate decat sa va zic cu siguranta ca merita, si asta e putin spus. O campanie Single Player care este extraordinara si mult mai variata decat in primul Portal, precum si o campanie de cooperative, ofera destule provocari si ore de joc.

portal2logoweb.png

Tot ce a fost grozav in primul joc se regaseste si aici- storytelling cu adevarat exceptional din partea celor de la Valve. Nu cititi nimic pe internet in materie de poveste inainte sa il jucati, si daca o faceti, sa renuntati la cel mai mic semn ca urmeaza un spoiler. Pe langa mecanicile inovatoare, una dintre cele mai importante atractii ale jocului este povestea in sine, mai precis felul in care este expusa precum si sentimenul grozav de imersiune.

Portal 2 este plin de momente care ne vor lasa cu gura cascata; daca ân primul joc ne petreceam timpul mai mult intre pereti albi si gri, cu mici escapade pe sub vreun paravan daramat, in Portal 2 vom explora mult mai mult decat in primul joc. Iar unele dintre zonele noi au o atmosfera pur si simplu incredibila. incerc sa imi aleg cuvintele in asa fel incat sa nu va stric nicio surpriza. Finalul este un motiv foarte bun pentru a va convinge sa treceti toate puzzle-urile ce va vor fi aruncate in cale; va garantez ca va reusi sa va ridice din scaun sau din fotoliu. Eu personal am sarit in picioare si am aruncat cu confetti in ecran.

Noua parte de co-op este si ea o aditie interesanta jocului. Aceasta campanie vine cu propria ei poveste care este si putin legata de cea solo. De asemenea, in cooperativa avem noi mecanici precum si moduri inedite de a rezolva testele, dat fiind faptul ca avem de doua ori mai multe portale.

Pe cei doi protagonisti ai campaniei la dublu i-ati mai vazut probabil prin materiale promotionale: sunt cei doi robotei cu personalitate ce pot fi controlati de tine, respectiv de un prieten. Acestia pot interactiona nu numai prin ajutarea reciproca cu portale, dar pot si comunica printr-un sistem de emotes. Mai mult decat atat, in co-op putem indica printr-un semn numit intuitiv “ping”, unde vrem ca partenerul sa plaseze un portal.

portalj.jpg

Acest mod de comunicare intre coechipieri este foarte util atunci cand nu este disponibila comunicarea pe viu sau prin voice chat. Variantele de consola ale jocului pun la dispozitie si modul de joc split-screen, care, spre surprinderea mea, poate fi impartit vertical sau orizontal, optiune ce multe jocuri o scapa din vedere.

Chiar daca Portal 2 este un joc "2 in 1" cu cele doua campanii ale sale (solo si co-op), adevarata experienta este cea Singleplayer. Va recomand sa nu incepeti cu modul cooperativ deoarece, chiar daca ca si gameplay este poate chiar mai fun decat de unul singur, povestea si zonele din campania solo sunt cu mult peste modulul cooperativ.

Odata inceputa campania in doi vom avea acces la un hub de unde putem sa ne intoarcem oricand la orice set de teste. Tot in acest hub avem si statistici despre cate imbratisari am primit sau cate portale a facut fiecare jucator. Ca si dificultate nu pot spune ca este mai greu decat in campania solo; chiar daca ar fi mai complicat, doua minti lucreaza mai bine decat una. Bineinteles depinde si de minti. Cea mai mare provocare in co-op se afla in cadrul ultimului "test", care este cu siguranta si unul dintre nivelele mele favorite in materie de design.

portal2f.jpg

Motorul grafic Source arata impecabil in Portal 2. Variantele de PC si console sunt foarte apropiate ca si detalii, cu varianta de PC tronand, asa cum este si de asteptat (daca buzunarul permite). Aceasta din urma beneficieaza si de un mic mod ce adauga detalii grafice in plus. Asa cum am mentionat si mai devreme, in Portal 2 avem de a face cu zone mult mai diverse si cat se poate de diferite fata de cele cu care am fost obisnuiti, iar motorul grafic isi intra bine in rol in aceste cazuri, in special in materie de iluminare.

portal3.png

Acestea fiind spuse, jocul sufera inca de pauze date de ecranul de loading. Acum nu mai asteptam in lift pana la urmatorul nivel, ci avem un ecran de incarcare destul de simpatic. Aceste intreruperi, desi multe la numar, sunt foarte scurte si mai mult decat suportabile.

Desi simplu la suprafata, Portal 2 este un joc care are multe de spus si sunt sigur ca multi dintre voi vor zambi la sutele de glume presarate pe parcursul lui. Portal 2 este un joc despre singuratate, rascumparare si umanitate.

Numai bine :pct2: !

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.