Jump to content

Cum Se Fabrica Iphone-Ul ?


gaby

Recommended Posts

Circula pe internet stiri precum iPhone-ul este fabricat cu ajutorul copiilor de 13 ani ce muncesc 16 ore pe zi si sunt platiti cu 70 centi/ora, fapt ce mi s-a parut interesant de prezentat:

Preturile mici ale iPhone-ului si iPad-ului in SUA si superprofiturile Apple sunt posibile numai pentru ca aceste gadgeturi sunt construite prin practici considerate ilegale in America. Mai mult, cei care fabrica aceste aparate nu apuca sa vada niciodata produsul finit si nici macar nu si-l pot permite, scrie Mediafax.

iphoneebooks.png

Saptamana trecuta, cei de la "This American Life" au realizat o emisiune speciala in care au prezentat practici incredibile legate de fabricarea produselor Apple. Iata cateva dintre ele:

  • orasul Shenzhen din China este locul unde aceste dispozitive iau nastere. Acum 30 de ani, Shenzhen era numai un sat mic. Acum este un oras cu 13 milioane de locuitori, mai mare ca New York-ul
  • Foxconn, una dintre companiile care construiesc iPhone-uri si iPad-uri, dar si alte produse pentru diverse companii de electronice, are o fabrica in Shenzhen, cu 430.000 de angajati
  • sunt 20 de cafenele la Foxconn Shenzhen, care servesc 10.000 de oameni zilnic
  • unul dintre angajatii intervievati de jurnalistul Mike Daisey, in afara fabricii pazite de gardieni cu arme, este o copila de numai 13 ani. Ea lustruieste sticla a mii de noi iPhone-uri in fiecare zi. Fata a povestit ca cei de la Foxconn nu verifica varsta angajatilor. Sunt inspectii din cand in cand, dar sefii stiu cand sunt programate, asa ca nu sunt luati pe nepregatite. Si inainte ca inspectorii sa-si faca simtita prezenta, oficialii Foxconn inlocuiesc muncitorii tineri cu cei batrani.

  • Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.