Jump to content

Nvidia 680i Sli


gaby

Recommended Posts

Preluarea ATI de catre AMD a picat cum nu se poate mai prost pentru Intel, care a pierdut mai mult decat un partener. Intr-adevar, la momentul respectiv, ATI se pregatea sa lanseze cel mai performant chipset pentru Conroe, fiind si solutia preferata de Intel pentru grafica multi-GPU. Anuntul achizitionarii ATI i-a facut pe majoritatea producatorilor de placi de baza sa fie extrem de precauti, astfel incat placile de baza cu chipset ATI RD600 nu si-au facut aparitia pe piata, cu toate ca chipseturile existau, dupa cum am fost asigurati de reprezentantii ATI.

NVIDIA, care a cochetat cu platforma Intel inca de pe vremea lui nForce 4, nu a reusit sa demonstreze ca chipseturile sale ofera un salt de performanta in comparatie cu ofertele similare ale Intel. De fapt, atat nForce 4, cat si mai recenta serie nForce 500, au obtinut rezultate mai slabe decat chipseturile 965 si 975 ale Intel. Acesta (dar si pretul ceva mai mare pentru care utilizatorii nu primeau in plus decat suportul SLI) a fost si motivul pentru care chipseturile NVIDIA nu au reusit sa acapareze o cota de piata semnificativa.

Acest semi-esec nu a pus probleme prea mari NVIDIA, atata timp cat cele mai performante procesoare apartineau AMD, iar pentru platforma AMD putea oferi cele mai performante chipseturi. Situatia s-a schimbat o data cu lansarea generatiei noi de procesoare Intel - Core 2 Duo. Brusc, entuziastii au inceput sa se orienteze catre platform Intel, exact segmentul pe care NVIDIA nu stralucea. Confruntata cu posibilitatea de a-si pierde faima de fabricant al celor mai performante chipseturi adresate entuziastilor, NVIDIA a scos din maneca un nou chipset, in masura sa-i asigure suprematia. nForce 680i SLI a fost gandit sa spulbere concurenta Intel si sa ofere entuziastilor cel mai performant chipset pentru cea mai performanta platforma a momentului. Pentru a verifica daca asa stau lucrurile am supus noul chipset la o gama variata de teste, pe care va invit sa le parcurgem impreuna. Dar, mai intai, sa vorbim putin despre caracteristicile nForce 680i SLI.

680iva5.th.jpg

O mica schema:

smallschemebb2.th.jpg

Testul cu 3DMark:

3dmarkzg5.jpg

Testul cu PCMark:

pcmarklg0.jpg

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.