Jump to content

Calculatorul Porneste Dar Se Opreste Imediat


deyu.rullz

Recommended Posts

Salut baieti , sunt nou pe forumul acesta , as avea si eu o problema , de curand am achizitionat o placa de baza Gigabyte Z68P-DS3, socket , un Procesor Intel Core i7 , un pachet de memorie Kingston 8GB 1333MHz DDR3 Non-ECC CL7 DIMM 2 bucati , un hard disk Seagate Barracuda 500GB SATA3 ST500DM002 , si un DVD Combo LG Sata , am montat pe o carcasa toate aceste piese sursa , placa baza , placa video , ramii , procesorul insa am o problema , dupa ce am pus toate piesele apas pe buton pornesc calculatorul si de atunci incepe nebunia , are momente cand imi da CMOS checksum error sau nici macar nu imi aprinde monitorul , am mai montat calculatoare dar acesta chiar ma depaseste , imi puteti da idee de la ce poate fii ? mentionez ca poate piesele sunt noi , asta e prima lui pornire , nu apuc sa intru in bios niciodata sa umblu pe acolo nu imi dau seama de la ce poate fii , ma puteti ajuta ?

Link to comment
Share on other sites

Salutare!

Luminati-ma, fratilor, ca nu mai stiu ce sa fac....

Datele problemei: laptop HP Compaq 6710b, Intel Celeron, 2giga RAM, trei ani jumate, OS Vista Business... L-am gasit blocat complet in desktop. L-am inchis fortat, evident. La redeschidere boota greu si se bloca in cateva minute... In Task Manager CPU ... 100%!!!! :crazy: . Imi zic: alt OS! Zis si facut! Imi propun sa-l uzinez sub un XP Profesional, il optimizez super si gata! Numai ca nu s-a potrivit: mi-a trbuit o juma de zi sa-i instalez sistemul, foarte greu!!! I-am pus retea, drivere.... Sta CPU in 7% doar pana ating mouse-ul, la explorer sau internet explorer se duce iar in 100% si evident, se blocheaza :stars: .

Ati pomenit asa ceva? Banuiesc o problema Hardware. Voi ce ziceti? Ati patit careva asa ceva?

Link to comment
Share on other sites

Nu stiu cum face cu Linux... Nu ma descurs in Linux!

Dar cu HDTune, incerc! Il am!

Viteza de scanare: 40-42MB/sec; procesorul a plecat de la 27 grade, dupa 10 min e la 31 grade Celsius...; astept sa vad daca nu se blocheaza in timpul scanarii si daca gaseste Damaged Blocks (pana acum , nu... si e la 25% din treaba, HDD este de 80 GB

Eţti sigur că nu ai viruşi? Poate windows-ul e bushit.

Faza cu linux: îl descarci de pe site-ul lor, şi îl instalezi. Simplu.. ca bonă ziua :).

Pai m-am chinuit 6 ore si i-am pus un XP ok, verificat... Nu cred! Am repartitionat, am formatat tot, dupa salvari...

Mi-am consultat citiva amici care le au cu PC-urile... N-au intalnit inca chestia asta... Sustin ca ar fi ceva de Hardware: de ex, conectorul SATA de la HD, contact imperfect... Ei exclud problemele de HD, placa baza, procesor...

Link to comment
Share on other sites

Totuşi.. mă miră faptul că procesorul stă în 100% :-?. Ai dat o scanare de viruşi? Nu se ştie niciodată, chiar dacă ai reinstalat windows-ul.

NU, nici n-am instalat vreun antivirus... ca m-a mancat instalarea OS. 6 ore... s-a blocat o data, l-am inchis, am luat-o de la capat... driverele le aveam, asa ca n-am aplelat la conexiunea net decat ca s-o probez... am sa-i pun un AVG free si-l pun sa scaneze...

Apropos... XP-ul e sp2, nu l-am lasat pe automatic update... ca ma prinde weekendul urmator...

Rezultatul scanarii cu HD Tune :

dupa 31 min, temp procesorulului a crescut de la 27 la 45 grade;

Damaged Blocks: 0,0%

Deci HDD e super!!

????

In Task Manager am 24 procese pornite... cand nu lucreaza nimic, procesorul e la 5-7%, memoria 125 MB... instalez avg-ul ... pana la 100%...

Link to comment
Share on other sites

Da, identifica procesul care manca cel mai mult.

Cu linuxu te rog downlodeaza programu unetbootin: http://unetbootin.sourceforge.net/

si imaginea de linux : http://www.linuxmint.com/edition.php?id=87

FOlosind programul Unetbootin + un stick de usb de minim 1gb. Pornesti programu, alegi sticku, alegi imaginea ce ai downlodato cu linux, si dai ok. O sa copieze el ce copiata, apoi cand e gata inchide compu, restarteaza, si dai sa booteze de pe stick (daca nu merge cu sticku, faci fara unetbootin, pe un CD. la fel ca si cu o imagine de windows).

Dai sa booteze. Nu faci nimic..stai putin peacolo, pornesti si tu un mp3 ceva daca te descurci(o sa ai tot ceti trebe deja instalat) sa vedem cum merge.

Slabe sanse sa fie Hardware(nu vad dc ar duce o problema hardware procesoru la 100%).

Cu programul CPU-Z ai verificat sa vezi frecventele la procesor, sa fie totu in regula?

love is a verb
Love is a doing word

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.