Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hello!

E timpul sa imi maresc memoria RAM, insa vreau niste sfaturi de la cei care se pricep, eu sunt destul de paralel cu partea tehnica in IT...

Folosesc Windows XP Professional.

Am atasat 3 poze, una cu placa de baza, ASUS P5VDC-X, si 2 print screenuri, unul din programul "System Information for Windows" (Gabriel Topala), si altul din System Properties.

post-29381-0-35520500-1329494342_thumb.j

post-29381-0-35388800-1329494357_thumb.j

post-29381-0-65613200-1329494324_thumb.j

Placa de baza are urmatoarele caracteristici:

P5VDC-X

- LGA775 socket for Intel® 65nm Pentium D/Pentium 4/Celeron CPU

- VIA PT880 Ultra+VIA VT8237A

- 1066/800/ 533 MHz

- Dual-channel DDR2 + DDR

- 1 x AGP 8X

- 1 x PCI-E X16 (max. X4 mode)

- 2 *ATA133 ,2 x SATA

- 10/100 LAN

- 6-Channel HD audio

Am un DDR1 de 512 RAM, de la Kingmax.

As dori sa imi maresc memoria macar pana la 2 GB.

Din ce inteleg, as putea sa imi cumpar nu doar DDR1, ci si DDR2.

Azi am scos memoria RAM, cea de 512 existenta, iar pe eticheta scrie "DDR-400". Banuiesc ca 400 se refera la frecventa. Insa in programul SIW imi arata ca frecventa e de 200 MHz...

Ce pareri aveti in legatura cu felul cum as putea sa imi configurez memoriile?

As putea oare sa scot de tot memoria de 512 si sa o inlocuiesc cu 2 de 1GB? Astfel sa elimin posibilele incompatibilitati? Daca da, ce frecvente sa aiba cele 2 de 1 GB?

Posted

Daca suporta numai ddr 1 atunci numai ddr1 vei putea pune. Daca placa ta e vreun fel de hibrid (ma-ndoiesc) si suporta si ddr1 si ddr2, atunci poti pune de oricare din ambele tipuri, dar nu in acelasi timp memorie ddr1 si ddr2. Te-as sfatui sa strangi bani sa-ti faci un upgrate pe mai multe piese, deoarece memoriile vechi sunt de cel putin 2 ori mai scumpe, dar aici depinde de buget. Cu 1000 de lei poti face un calculator foarte bun, dar depinde de tine.

• Upvote 1
Posted

Ok, merci pt reply!

Cred ca m-am hotarat sa scot de tot memoria DDR1 de 512 si sa imi pun (doar) DDR2, 2 de 1 GB fiecare, in total 2 GB.

Insa sunt confuz in legatura cu frecventa care imi trebuie...

1) Daca scot de tot DDR1, mai are importanta ce frecventa are memoria DDR2?

2) Observ ca in specificatiile placii de baza, conform programului SIW, "Memory Timings" sunt 3-4-4-8 (CL-RCD-RP-RAS). Considerand cifrele astea, trebuie sa aleg memoria RAM functie si de ele? Pot aparea probleme daca secventa 3-4-4-8 nu e respectata de memoria RAM?

3) E adevarat ca memoriile DDR2 functioneaza doar cu 1.8V? Sau trebuie sa aleg si in functie de nr de V?

Posted

Ok, merci pt reply!

Cred ca m-am hotarat sa scot de tot memoria DDR1 de 512 si sa imi pun (doar) DDR2, 2 de 1 GB fiecare, in total 2 GB.

Cel mai bine ar fi asa. Cele de aici iti vor merge: http://www.sigmanet.ro/Kingston-Kit-2GB-DDR2-533MHz-CL4-ValueRam-KVR533D2N4K2-2G--id4162

Insa sunt confuz in legatura cu frecventa care imi trebuie...

1) Daca scot de tot DDR1, mai are importanta ce frecventa are memoria DDR2?

2) Observ ca in specificatiile placii de baza, conform programului SIW, "Memory Timings" sunt 3-4-4-8 (CL-RCD-RP-RAS). Considerand cifrele astea, trebuie sa aleg memoria RAM functie si de ele? Pot aparea probleme daca secventa 3-4-4-8 nu e respectata de memoria RAM?

3) E adevarat ca memoriile DDR2 functioneaza doar cu 1.8V? Sau trebuie sa aleg si in functie de nr de V?

Placa ta de baza, suporta: 2 x 240-pin DIMM Sockets support max. 2GB DDR2 533/400 non-ECC, unbuffered memory

Asadar, daca iei 2 GB DDR2 800 Mhz sa zicem, viteza maxima la care vor functiona va fi 533, pentru ca atat poate placa.

Latentele - (timing-urile) sunt timpi de asteptare impusi pentru ca memoria sa opereze corespunzator. Ei se masoara in cicluri de tact si reflecta pauzele dintre diverse operatii interne ale memoriei.

Exemple: CL2 2-2-5, CL4 4-4-12

Latentele influenteaza relativ putin performantele. Aceeasi memorie care suporta latente stranse (timpi de asteptare mici) la o frecventa mica, are toate sansele ss ruleze la o frecventa mai mare, depasindu-si specificatiile, dar la latente mai relaxate (cifre mai mari). De exemplu, o memorie DDR2-6400 cu latentele CL4 4-4-12 ar putea functiona la 1000 MHz (echivaland o memorie DDR2-8000) cu latentele CL5 5-5-15.

P.S: Vezi si:

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Sa ne spui te rog daca totul a fost in ordine.

Azi am primit memoria. Am montat-o, pana acum totul decurge fara probleme! Se simte imbunatatirea. Sunt multumit!

Merci pentru ajutor!

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.