Jump to content

Recommended Posts

Posted

In ultimul timp am observat ca sunt destule intrebari ce suna cam asa: "Parolele encriptate cu md5 pot fi decriptate ?"

md5w.png

Daca ati ajuns aici, mai mult ca sigur doriti si raspunsul, nu ?

Ei bine, nu, nu se pot decripa, md5 fiind one way enryption. Cu toate acestea exista dictionare online cu ajutorul carora se poate folosi un bruteforce, insa o functie de decriptare, nu exista.

Cu cat parola este mai mica si usoara cu atat riscul de a fi regasita in baza de date a dictionarului md5.

Pentru o securitate crescuta, este recomandat ca parola sa fie de peste 6 caractere si sa contina atat numere cat si litere + cel putin un 1 caracter special.

Exemplu:

p@rol@-m3a123

Interesant de citit si:

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Desigur, acestea subliniandu-le, si mergand cu cartea in buzunar pentru a te putea autentifica oricand pe conturile detinute :D.

P.S: Nu cred ca poate fi retinuta o parola formata din urmatoarele cuvinte:

DIFOSFOPIRIDINNUCLEOTIDPIROFOSFATAZA (36 de litere)

ENCEFALOMIELOPOLIRADICULONEVRITA (32 de litere)

GASTROPILORODUODENOJEJUNOSTOMIE (31 de litere)

DICLORDIFENILTRICLORMETILMETAN (30 de litere)

ELECTROGLOTOSPECTROGRAFIE (25 litere)

:)) ?

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Neh, le ti minte usor :-j nu tre sa alegi neaparat cuvinte aleatorii, poti face cum am facut eu: am ales un cuvant care era parola mea veche, si asta ma ducea cu gandu la alt cuvant, si tot asa.. :-??) sau personajele tale favorite..

Idea e ca (din cate am inteles) o parola de tipul P4r0lA3X e mult mai usor de spart decat calmaimutacainepisicasobolan

P.S. Aceste rainbow_table sunt folosite si la a sparge parola de la windows :D

love is a verb
Love is a doing word

• 3 months later...
Posted

dupa parerea mea e mai greu prima de gasit decat a doua, ptr ca fiind de dimensiune mai mare sunt sanse mai mari ca un caracter sa se repete, iar de cele mai multe ori vocalele sunt cel mai des intalinite:D cat despre o parola greu de spart, nush pur si simplu trebuie sa ti vina o idee traznita, si numai tu poti sti ce iese :)

• Moderators
Posted

Am citit un cuvant intr-o carte.. ba nu ..era in Arborele Lumii, si era vorba de cel mai lung cuvant, romanesc parca. Era din biologie si suna cam asa (vi-l zic din minte, ca l-am invatat pe de rost):

PNEUMONOULTRAMICROSCOPICSILICOVOLCANOCONIOZA (44 litere..cred). Si-as putea sa o folosesc, fara probleme, inafara de timpul necesar pentru tastare. :D

Posted

dupa parerea mea e mai greu prima de gasit decat a doua, ptr ca fiind de dimensiune mai mare sunt sanse mai mari ca un caracter sa se repete, iar de cele mai multe ori vocalele sunt cel mai des intalinite:D

Da, dar criptarea nu se face caracter cu caracter. AAAAAb ca avea un hash total diferit de AAAAAc.

love is a verb
Love is a doing word

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.