Jump to content

Laptop Vs Desktop - Diferente De Pret.


Recommended Posts

Intrebarea mea este de ce sistemele desktop(+ monitor) nu sunt mai ieftine decat echivalentul lor ca laptop?

Considerand aceste lucruri, care este avantajul de a avea un sistem desktop, fata de un laptop? Ca la pret tot acolo esti, si la performanta iarasi (singura diferenta ce o vad e ca procesoarele sunt mai rapide.. oare asta e singuru avantaj?).

love is a verb
Love is a doing word

Link to comment
Share on other sites

Din punctul meu de vedere sisteme desktop + monitor (PC) sunt si pot fi mai performante ca laptopurile/tabletele. De ce in primul rand in carcasa pot pune cam orice componenta de orice marime, e mult mai usor sa gasesi piese compatibile si sunt mai ieftine. Dezavantajul PC-urilor este greutatea si astfel nu sunt portabile. In comparatie cu ele laptopurile sunt portabile dar fiind inguste se gasesc piese mai putine, mai scumpe. Si tabletele sunt fixe. Din cate stiu, nu cred ca se pot upgada componente la aceste tablete.

Link to comment
Share on other sites

Altă chestie: în desktop vezi dita'mai coolerele pentru a asigura răcirea componentelor. În latop, nu vezi nimic altceva decât un heatpipe (sau 2) în mare parte care trebuie să răcească procesorul şi placa video.

Procesorul (aici e problema): să fie puternic şi să nu consume mult. Un i7 QUAD de laptop are ~ aceleaşi performanţe cu un i3 de desktop,

Sau: Placa de bază, Ramii, placa video, HDD-ul, DVD-RW-ul, bateria, toate într-o mică cutie.

@Gods: te contrazic. Vin imediat cu argumente.

Uite: http://www.emag.ro/laptopuri/notebook-dell-inspiron-n5110-cu-procesor-intel-174-coretm-i5-2450m-250ghz-2gb-320gb-nvidia-geforce-gt-525m-1gb-freedos-diamond-black--pDL-272002845 vs http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/487284/

- 4 GB ram, faţă de 2 GB

- procesor MULT mai puternic

- 320 GB 5400 RPM faţă de 500 GB 7200 RPM

- Display de 18.5" , faţă de 15.4"

- Placă video mai bună.

Am uitat sursa :Dhttp://www.pcgarage.ro/surse/sirtec-high-power/element-400w/ . Ar mai fi tastatura + touch padul, dar alea nu prea valoreaza :D.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ii dau dreptate lui Pavilion iar dupa parerea mea tot desktopul ar castiga deoarece de exemplu daca ai vrea sa iti iei o placa video sa zicem deoarece cea veche este depasita la pc gasesti cu usurinta majoritatea pc-urilor find acum pe pci express nu sunt multe incompatibilitati. Pe cand la un laptop nu la multe modele le poti schimba placa video si si la acelea o poti schimba dar nu vei putea pune ce iti vine tie in cap ci doar ce este compatibil cu laptopul. Tot asa este si cu celelalte componente.

Deci concluzia este ca fiecare este invingator pe partea lui :

desktop - acasa sau la birou

laptop - in deplasari la scoala pentru prezentari mai mult

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.