Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ehh ... vin si eu cu un tutorial despre cum putem face un logo/avatar cu efectul de sticla !

In primul rand deschidem un nou fisier cu marimile dorite. Eu iau ca exemplu marimile 250x250 pixeli ! Sa nu uitam de background-ul Transparent ( ca sa nu aveti probleme de culoare oriunde il puneti ! )

37365534qj4.jpg

Alegem culorile dorite, spre exemplu eu am ales 2 nuante diferide de albastru.

Selectati Eliptical Marquee Tool, si tinand apasat pe SHIFT trasati un cerc putin mai mic decat dimensiunile fisierului. Nu trebuie sa fie centrat exact pe centru...dar sa nu iesiti din spatiul de lucru.

74259456lr7.jpg

Acum selectati Gradient Tool. Trasati de jos in sus un gradient in cercul nostru. Daca doriti sa optineti efectul ca in poza puteti folosi Radial Mode. Obtineti ceva in genul :

54174030uc5.jpg

Apoi putem crea anumite efecte. Urmam calea : Layer -> Layer Style -> Bevel and Emboss , unde mai putem selecta , dupa preferinte , si Contour. Daca doriti ca logo-ul sa lase o "umbra" pe imagine, selectati Drop Shadow. Bineinteles va puteti juca si cu celelalte functii, dar pentru un logo simplu si atractiv , eu consider ca aceste 3 functii sunt de ajuns ! Acum totul arata asa :

18003150ix5.jpg

Acum, cream 2 Guide-uri ( View->New Guide ), cu pozitia de 50 px si 200 px. De ce facem acest lucru ? Pentru ca urmatoarea selectie sa fie centrata ...

95242972cg2.jpg

Acum , folosind din nou Eliptical Marquee Tool facem o selectie , ajutandu-ne de aceste linii ! Ar trebui sa obtineti ceva in genul :

36029365is3.jpg

Acum , selectam unealta Brush Tool , selectam modul Vivid Light ,Opacity 30% si marimea in jurul la 190 ... Pozitia variaza in functie de preferinte, eu insa am dus unealta jumatate in afara selectiei , si jumatate inauntru ! Dupa aplicarea Brush-ului si stergerea liniilor ( View->Clear Guides ), logo-ul ar trebui sa arate asa :

74706989cv3.jpg

Acum am terminat totul cu partea de fundal ! Am ajuns la scris imagini ! Aici toata lumea face cum doreste ! Desigur , puteti aplica scrisului diferite efecte, pe care le gasiti in Layer -> Layer style !

Eu am aplicat logo-ului meu Drop Shadow, Stroke si Gradient Overlay !

Iar produsul final este ... :

10128382ti6.gif

Tutorialul este creat 100% de mine ... sper sa va placa !

• Upvote 1

VTuning.RO - Comunitate de Virtual Tuning

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.