Jump to content

Cum Pot Aduce Inapoi Start Menu-Ul Si Start Orb-Ul In Windows 8 ?


gaby

Recommended Posts

Cu siguranta ca cea mai mare noutate si surpriza placuta sau neplacuta cu care Windows 8 Consumer Preview a venit a fost disparitia Start Orb-ului si a meniului de Start.

Pentru cei care au dificultati in a folosi ecranul de Start care a inlocuit Start Menu in Windows 8 si care doresc ajutorul unei mici familiaritati pentru a se obisnui cu interfata si modul de lucru al noului sistem de operare, voi prezenta aplicatia ViStart: :link:.

ViStart este un inlocuitor third-party pentru butonul de Start, dezvoltat initial pentru Windows XP, in incercarea de a da Start Orb-ului si meniului de Start un look mai asemanator cu cel din Windows 7, care insa functioneaza perfect si in Windows 8.

Daca folositi ViStart pentru a readuce Start Menu in Windows 8, aveti grija sa dati Decline la RevoClean Pro daca nu doriti sa va treziti cu aplicatia instalata si sa nu stiti de unde a a aparut in computerul dvs., sau dati Agree in cazul in care doriti s-o instalati:

declineapp.png

Dupa instalarea ViStart veti observa din nou Start Orb-ul in coltul din stanga jos al ecranului (in partea stanga a Taskbar-ului). Daca dati click pe acesta, va fi afisat Start Meniul cu care v-ati obisnuit din sistemele de operare anterioare:

win8start.png

Meniul de Start instalat de ViStart functioneaza aproape la fel ca cel din Windows 7, singura diferenta fiind aceea ca nu permite adaugarea de shortcut-uri prin Pin to Start Menu. De altfel, afiseaza majoritatea aplicatiilor folosite in mod frecvent de catre utilizatori.

Pentru configurarea Start Meniului, dati click–dreapta pe iconita ViStart din systray si selectati Options. Acolo veti avea posibilitatea sa modificati browserul default pentru sistem sau clientul de e-mail folosit si veti putea face setari personalizate pentru mai multe programe:

vistartoptions.png

In incheiere, foarte interesant de mentionat ar mai fi faptul ca ViStart va prelua comanda asupra tastei Windows, ceea ce inseamna ca daca vom apasa tasta respectiva, aceasta va deschide meniul de Start instalat de ViStart, nu pagina de Start Metro disponibila in Windows 8. Pentru deschiderea acesteia trebuie ori sa mergem cu mouseul in coltul din stanga-jos al ecranului, ori sa folosim meniul Charms, pe care il putem deschide ducand mouseul fie in coltul dreapta-sus, fie in cel dreapta-jos al ecranului.

P.S: Meniul de Start instalat de ViStart este doar un inlocuitor, nu il activeaza pe cel facut disparut de Microsoft.

Pentru Wndows 8 RTM, vedeti:

Numai bine :pct2: !

  • Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

trebe cont? am incercat de pe laptopu lu prietena mea... win8 proaspat instalat... nu o mers. la fel si pe winxp la mn aks...

tot imi zice ca fisieru o fost sters pt k incalca niste chestii...

pe winXP comodo firewall, fara antivirus, si pe win8 fara nimic, proaspat instalat...dont get it.

poate de la rds, isi baga ei nasul?

love is a verb
Love is a doing word

Link to comment
Share on other sites

Adineauri am descarcat fisierul, fara nicio problema... Nu iti trebuie cont. Poti sa postezi o imagine in care spune ca fisierul a fost sters ?

Uite, l-am uploadat si aici: :link:

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

scuze pentru replyul "putin intarziat" :)))

Nam mai postat ca nu lam mai instalat at si nu mio mai trebuit. Acu in schimb miam pus win8 si pe desktop si am zis sa instalez chestia asta ca suna f interesant.

Linku de sus inca numi merge, tot aceasi eroare. tot nu inteleg de ce..

Chestia ce ai uploadato nush dc mio ia ca un fisier .bin nu ca un fisier .exe asa ca am luat de pe situ lor si a mers :)

Link: http://lee-soft.com/vistart/

Dupa instalare pot sa zic ca merge fain, face ceea ce trebe. Tot ce comentez e ca porneste destul de greu (desii nu ingreuneaza sistemu de operare la pornire.. pot sa fac orice, si dupa 30 de secunde apare si orbu)

love is a verb
Love is a doing word

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.