Jump to content

Cum Pot Bloca Rularea Anumitor Programe In Windows ?


gaby

Recommended Posts

Dintr-un motiv sau altul este posibil sa nu doriti ca ceilalti utilizatori ai computer-ului de la servici sau de acasa sa ruleze anumite programe instalate in sistem. In loc sa le ascundeti printre foldere si subfoldere sau sa creati conturi diferite pentru a limita accesul aplicatiilor in cauza, o solutie mult mai eficienta si facila este blocarea proceselor acestora.

Process Blocker: :link: este un tool gratuit cu ajutorul caruia utilizatorii Windows pot bloca rularea oricarui proces din sistem in functie de numele sau de CRC-ul acestuia.

Dupa instalarea tool-ului, acesta trebuie configurat astfel incat sa corespunda cerintelor sau preferintelor fiecarui utilizator in parte. Interfata aplicatiei este extrem de simpla si usor de folosit. In Process Blocker Settings bifati Block the following applications apoi dati click pe butonul Add pentru a crea lista de procese si programe pe care doriti sa le blocati:

processblockersettings.jpg

Aveti trei optiuni de blocare a proceselor:

 • daca doriti sa blocati un proces anume, introduceti calea care locatia acestuia (daca nu o stiti, folositi Browse pentru a localiza procesul).
 • daca doriti sa blocati toate procesele care au o anumita denumire, indiferent de locatia acestora, scrieti direct numele (de exemplu messenger.exe):

  blockbyname.jpg

 • daca doriti sa blocati rularea unui proces chiar si in cazul in care acesta este redenumit, atunci bifati optiunea Block other applications having the same CRC (aceasta devine activa doar in cazul in care selectati un anumit proces, nu si in cazul in care scrieti direct numele acestuia).

  blockcrc.jpg

Pentru ca blocarea proceselor sa ramana necunoscuta pentru ceilalti utilizatori, aveti grija sa ascundeti mesajele in care acestia sunt avertizati ca procesul pe care incearca sa il ruleze este blocat. Altfel, cel mai probabil, acestia vor identifica din ce cauza nu ruleaza procesele si vor putea rezolva problema.

blockermessage.png

Pentru a ascunde avertizarile ca anumite procese sunt blocate, deschideti Process Blocker Settings, mergeti in tab-ul Information and Statistics si debifati optiunea Display tray notifications when listed applications are blocked.

informationsandstatisti.jpg

De asemenea, puteti sterge orice shortcut al tool-ului (de pe Desktop, din Start Menu sau Taskbar) pentru a nu atrage atentia celorlalti utilizatori ai pc-ului.

Numai bine :pct2: !

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.