Jump to content

Ce Inseamna Cpc ? (Cost Per Click)


gaby

Recommended Posts

CPC este prescurtarea de la Cost Per Click. Se mai numeste si PPC, de la Pay Per Click (plata pe clic). Aceasta inseamna ca plata se face pentru un numar de vizitatori trimisi la pagina pentru care se face campania publicitara (persoane care fac clic pe respectivele bannere).

payperclick.png

La prima vedere, poate fi o modalitate atractiva pentru cel care doreste o campanie publicitara. Exista insa si dezavantaje, de care trebuie tinut cont. In primul rand, nu exista o garantie pentru durata de timp in care se va ajunge la numarul de clicuri dorit, pentru care s-a alocat un buget – situatia difera de la o retea publicitara la alta, dar uneori bugetul se consuma prea rapid sau se poate ajunge la situatii ciudate (in luna aprilie am vazut un banner in regim CPC care promova un targ ce a avut loc in martie). Daca nu este o campanie rentabila si pentru reteaua de publicitate, alte campanii vor avea prioritate. De fapt, filozofia CPC este de a pleca de la tarife mici, mai accesibile, dar intr-un sistem concurential, licitativ. Atunci cand exista suficiente cereri de publicitate intr-o retea care accepta CPC in sistem licitativ, tariful real pentru o campanie in care bannerele apar destul de des poate fi binisor peste tariful minim. CPC este folosit in retele de publicitate alcatuite mai ales din multe site-uri mici/medii (ceea ce poate ridica dificultati daca se doreste o selectie atenta a site-urilor pe care apar bannerele) sau pentru a completa publicitatea neacoperita de Desi au mecanisme de protectie, retelele care accepta CPC pot fi abuzate intr-o anumita masura, astfel incat unele clicuri pot sa nu fie de la persoane care chiar sunt interesate. In concluzie, la alegerea unei campanii CPC trebuie avute in vedere si dezavantajele, care in anumite situatii pot fi semnificative.

Exemplu de program CPC ?

Cel mai renumit si folosit in momentul de fata este Google Adsense.

  • Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.