Jump to content

Top Amenintari Informatice In Primul Trimestru Al 2012


gaby

Recommended Posts

Avand in vedere raportul trimestrial elaborat de BitDefender privind topul amenintarilor informatice, se pare ca virusul Win32.Worm.Downadup este inca în topul amenintarilor informatice, la patru ani de la descoperirea sa, fiind in continuare responsabil de mai mult de 10% din infectiile determinate in Romania. Din nefericire se pare ca unii nu folosesc nici macar un antivirus gratuit.

2012t1amenintariwindows.png

Un alt virus de interes este Flashback, ce are drept tinta sistemul de operare Mac OS X, si care a cauzat unul dintre cele mai periculoase incidente de securitate in primul trimestru al acestui an. In cazul in care banuiesti ca Macul tau este infectat, poti verifica gratuit cu Bitdefender Virus Scanner pentru Mac.

Spamul si phishingul raman si ele in continuare amenintarile principale prin e-mail. Phishing-ul si mesajele inselatoare reprezentand aproximativ 2,5% din volumul de spam, iar institutiile financiare sunt cele mai vizate:

2012t1institutiitinteph.png

Asa cum probabil va asteptati, pe Facebook numarul de escrocherii este in continua crestere. Conform Bitdefender Safego, se detecteaza intre 10 si 45 de escrocherii distincte pe zi, de diverse tipuri, descrise in graficul de mai jos:

2012t1escrocheriifacebo.png

Aplicatiile pentru Android au inregistrat, de asemenea, o crestere semnificativa a ratei de infectare cu malware in primul trimestru al acestui an, in mod special cu amenintari ce vizeaza furtul de date personale:

2012t1atacurileandroidp.png

Tot raportul poate fi vizualizat la adresa: http://www.bitdefender.ro/news/raportul-bitdefender-asupra-amenintarilor-informatice-in-t1-2012-2456.html

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.