Jump to content

Recommended Posts

Posted

De multe ori când vrem să cumpărăm un PC nou ne stabilim o platformă. DAR aici vine arthicunoscuta întrebare Intel sau AMD?

Totul ţine de două chestii simple: 1. În funcţie de BUGET şi 2. Ce vrem să facem cu PC-ul.

Pentru 1000 de lei:

Dacă vrem să lucrăm cu PC-ul doar în domeniul OFFICE şi un film HD sau chiar Full HD, e bine să merge pe un Cleron Dual core G530, Sandy Bridge. E un dual core puternic cu o grafică integrată ce duce filme HD / Full HD fără probleme.

Dacă suntem mai pasionaţi de jocuri şi avem un buget restrâns / foarte restrâns de 1000 de lei, atunci e bine să mergem pe varianta unui APU de la AMD. Acestea au cele mai bune grafice integrate în procesor de pe piaţă. Dar puterea de procesare va fi ceva mai slăbuţă în comparaţie cu un Sandy Bridge

1500 de lei: aici intră obligatoriu un G530 pentru gaming, G530 + un GTX 550 Ti fac o echipă excelentă (în gaming)

2000 de lei: aici putem include foarte frumos un Intel pentium dual core G620. DAR, dacă vrem să facem OverClock, punem un AMD athlon II X3 sau X4.

2500 de lei: la acest capitol vine mare întrebare: Dacă vrem să facem OverClock la procesor sau NU.

Dacă NU vrem OverClock, punem un i3, procesor dual core foarte performant, cu Hyper-Threading ce face faţă tuturor jocurilor. Punem o placă de bază H61, H67 sau B75.

Dacă DA: intră un AMD phenom II X4 965 + o placă de bază cu chipset 870 sau mai sus. Îl ducem în 4 GHz şi ajunge un i3 2100 în jocuri, iar în benchmarkuri e net superior (excepţie face SuperPI). Faza nasoală e consumul. X4 965 vine cu un TDP de 125W, de 2 ori mai mare decât cel al lui i3 care consumă doar 65W în full load. Cu un OC de 4 GHz creşte şi mai mult consumul. Acesta e marele minus al procesoarelor AMD :).

3000 de lei: ne străduim şi punem noile procesoare Ivy Bridge, eşuate puţin la capitolul "răcire" alături de coolerul BOX. Deşi consumă mai puţin faţă de seria Sandy Bridge (77W faţă de 95W), culmea, ajunge şi la 80 de grade în Full Load cu coolerul stock. De aceea ar cam trebui unul bun, aftermarket.

Pentru 3500 de lei şi mai sus intră un i5 3570K + o placă de bază cu chipset Z77.

ATENŢIE! Diferenţa dintre Intel core i5 şi Intel core i7 în gaming este absolut egală cu ZERO.

Intel core i7 merită doar dacă facă modelări 3D, Photoshop, editări, etc.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.