Jump to content

Recommended Posts

Posted

Un prieten are un laptop Toshiba Qosmio (nush exact modelu, o sal intreb daca va ajuta..stiu ca are vreo 2-3 ani si are i5 de prima generatie), si ar dori sa il curete de praf (se incinge destul de tare.. tre sa ii reinstalez si wondowsu si numa bine o curatare ar prinde bine).

Eu nefiind prea priceput la deastea, am zis sa merem la un service.. unde tipu mia zis ca vine 100lei, pentru ca toshiba sunt naspa si trebuie demontat total ca sa il cureti.. Desii am impresia ca puteam sa ii zic ca e hp si primeam acelasi raspuns.

Stie cineva un tutorial video sau ceva care mar putea ajuta? Sau daca chiar avea dreptate tipu ala, si e f greu? (la laptopu vechi stiu ca aveai 4 siruburi, si gata).

Ati mai desfacut asa ceva?

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Nu e uşor să desfaci un laptop şi să schimbi pasta termoconductoare.

Trebuie să ştii să ansamblezi toate piesele alea la loc şi să potriveşti perfect şuruburile :).

• Moderators
Posted

Umm.. din pacate, stiu cate ceva despre acest subiect. Pretul pe care ti l-a dat e complet justificat. Sunt anumite modele, care, intr-adevar necesita dezasamblare completa, iar procedura dureaza cam 2-3 ore. Pentru cineva care a mai desfacut modelul respectiv, ii va lua mai putin... hai sa zicem 1 ora, daca e expert. Il desface, il curata, si il asambleaza la loc. Se cam dubleaza ora aia. Gandeste-te ca majoritatea service-urilor lucreaza la ora, daca ala sta 2 ore dezasamblare, curatare, adaugare pasta termoconductoare, asamblare, verificare, testare temperaturi, eu zic ca e justificat pretul de 100 ron. Gandeste-te cat ai taxa pe ora de lucru.

Nu este greu de desfacut, dar trebuie sa fi pregatit dinainte. Fa-ti spatiu pe birou, categoriseste surubelele, ia un marker si noteaza zonele de unde scoti piese/surub. Altfel te incurci, si ramai cu piese :D

Un service care se respecta, iti ia 100 de lei dar iti curata si iti si schimba pasta termoconductoare, si-ti mai pune si termopad unde e cazul.

Posted

inteleg, dar el a zis suma de 100 inainte sa ii zicem ce laptop e (ce sa mai zic de model, nici nu iam aratat laptopu, a zis doar ce producator e, si atat.) (servicu era de la eta2u)

+, daca schimba si pasta si etc, cred ca ar fi mentionat.. Oricum daca e sa il duca, o sa intreb :P

Ok, multumesc pentru informatii. App, stie cineva niste temperaturi normale in care ar trebui sa se afle? Ca daca nu e musai sa il duca la curatat, nu cred ca vrea nici el.

love is a verb
Love is a doing word

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.