Jump to content

Ghid - Răcirea Procesorului


Recommended Posts

În caz că aţi făcut OverClock la procesor, cu siguranţă ştiţi că acesa va consuma ceva mai mult curent => se va încălzi mai tare => trebuie o răcire adecvată.

NU recomand folosirea coolerului BOX la procesor în caz de OverClock mai mare de 500 - 600 MHz, deoarece acesta este făcut special pentru frecvenţa stock a procesorului :). De aceea, cele mai bune coolere sunt: http://www.pcgarage.ro/coolere/zalman/cnps5x-performa/ , http://www.pcgarage.ro/coolere/arctic-cooling/freezer-7-pro-rev-2/ , http://www.pcgarage.ro/coolere/thermalright/true-spirit-120/ sau marele macho: http://www.pcgarage.ro/coolere/thermalright/hr-02-macho/ .

Dacă facem OverClock la procesor, nu e indicat să depăşim 1.4 Vcore în cazul Intel şi 1.55 Vcore în cazul AMD. Descărcăm programul Prime 95 şi îl lăsăm să funcţioneze timp de câteva ore. Dacă PC-ul e stabil şi temperatura procesorului (o verificăm cu programul HWMonitor) nu trece de 60 - 65 de grade, atunci totul e OK.

Este bine să curăţăm PC-ul de praf odată la maxim 6 luni şi să schimbăm pasta termoconductoare de la procesor cam la 1 an sau atunci când vedem că, deşi am curăţat PC-ul de praf, temperaturile sunt mari. NU recomand să cumpăraţi chiciuri ieftine de pastă care nu sunt bune, ci recomand ceva mai scump, cum ar fi http://www.pcgarage.ro/accesorii-coolere/arctic-silver/ceramique-2-27g/ , http://www.pcgarage.ro/accesorii-coolere/arctic-cooling/mx-2-4g/ sau cea mai renumită: http://www.pcgarage.ro/accesorii-coolere/arctic-silver/as5-35g/ .

Pasta veche de pe procesor se şterge cu alcool izopropilic (pui puţin într-un tampon demachiant şi ştergi procesorul cu el). Cum aplicăm noua pastă: e mai bine să renunţăm la obiceiul de a o aşeza pe procesor şi să o întindem, ci e mai recomandat să punem un bob în mijloc (de forma unui bob de mazăre) şi aplicăm coolerul direct peste procesor. Presiunea o va întinde uniform şi nu vor mai exista bule de aer.

GHID pentru Pasta Termoconductoare (video-ul e făcut de un coleg de pe alt forum):

:pct:

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Dude, nu mai lamurit cu nimic (cel putin pe mine). ghidul despre oc este cel putin..vag.

Cat despre faza cu schimbarea pastei, poti pune ceva poza, un how to in format video? (nu tre sa fie facut de tine neaparat..dar sa fie bun si explicativ) pentru ca faza cu schimbatu pastei este o chestie unde nai voie sa gresesti..si cum eu personal nam facut asa ceva in viata mea, nam prea inteles ce zici. (poze/video rulz)

love is a verb
Love is a doing word

Link to comment
Share on other sites

Pasta Termo conductoare MX-2 lam avut si eu si pot spune ca uitam de el adica e foarte bun si calitativ si ca racire,dar eu aveam obiceiul la 4-6 luni sa curat pc ul si automat si pasta. acuma cu nou pc inca nu mam ocupat de el si deci mai astept.:D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.