Jump to content

Informatii Despre Protocoul Ftp


alex008

Recommended Posts

ftp-server1.jpg

File Transfer Protocol (FTP) este un protocol pasiv care permite utilizatorilor autorizati sa transfere fisiere de la si catre servere aflate la distanta. FTP stabileste o conexiune de obicei în “mod pasiv” (Passive Mode) in care clientul preia structura de directoare, transfera fisiere si apoi se deconecteaza.

Serverele FTP pot fi configurate după dorinta administratorului sa accepte conexiuni anonime sau să impuna autentificarea utilizatorului la deschiderea sesiunii de lucru. De asemenea serverul întrerupe conexiunea după un anumit timp de inactivitate.

Descarcarea unui fisier de pe server pe client se numeste download iar trnsferarea unui fisier de pe client pe server se numeste upload.

FTP functioneaza implicit pe porturile 20 – pentru transfer de date şi 21 – pentru transferul comenzilor.

Sistemele de operare ofera clienti FTP în forma text sau grafic. Programele client sub forma de text transfera serverului comenzile date de utilizator de la tastatura si afiseaza raspunsul serverului pe ecran. Exista si programe client FTP grafice care ofera o interfata grafica pentru gestionarea fisierelor intr-o sesiune de lucru FTP. Comenzile sunt generate automat iar raspunsul serverului este interpretat şi afisat grafic.

sursa: colectia mea de tutoriale si ghiduri it sau simplu zis, culese in timp de pe nu mai stiu ce site-uri sau de la diverse cunostinte.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.